DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Loeb Alonsóról: „Hihetetlen 40 felett, vele bármi lehetséges”

Negyvenes világbajnok dicséri a negyvenes világbajnokot: motivációban és sebességben sincs hiány, az egyetlen bökkenő, hogy az F1-ben ma csak Red Bull-lal lehet nyerni.

Sebastien Loeb 38 évesen szerezte kilencedik világbajnoki címét a ralizásban, de most, 49 évesen is kirívóan versenyképes: 2022-ben az Extreme-E szériát nyerte meg, idén a Tereprali-világbajnokság elsőségéért küzd – januárban pedig újra harcba száll első Dakar-győzelméért. A párhuzamok nyilvánvalóak Fernando Alonsóval, aki két hete töltötte be a 42-t, de a Formula-1-ben felveszi a versenyt a 15-20 évvel fiatalabb riválisokkal.

Az egyik örökifjú világbajnok most a másikat méltatta – a spanyol sajtó Loeböt kérdezte Alonsóról, a francia pedig nem fukarkodott a dicsérő szavakkal:

„Hihetetlen versenyző, természetes, hogy az. Jó látni, hogy a Formula-1-ben újra a legjobb pozíciókért harcol, több mint 40 évesen is. Ebben a korban is hihetetlenül motivált és rendkívül tehetséges, emellett ugyanazzal a sebességgel rendelkezik, mint a múltban!” – nyilatkozta a Marcának Loeb.



A legendás ralis tisztában van vele, a Formula-1-ben nem csupán az egyéni kvalitás számít, hanem az autó is – az Aston Martinnál azonban a közelmúlt hullámvölgye ellenére is jók a kilátások ezen a fronton.

„A Formula-1-ben a győzelem nem csupán a versenyzőn múlik. Manapság ha nincs Red Bullod, nem nyerhetsz, világbajnokságot legalábbis nem. De az Aston Martinnal remek munkát végez (Alonso), a csapat a Ferrari és a Mercedes ellen harcol. Most is megtörténhet bármi: nézzük a Mercedest, akik annyi évig nyertek, most viszont a Red Bull tarol. Bármi lehetséges” – hintette el Loeb, hogy lehetnek még fényes eredmények Fernando Alonsóban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: