DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 27. szombat
F1

„Russell világbajnokságot fog nyerni az F1-ben”

A Mercedes vezető pályamérnökének nincs kétsége afelől, hogy a fiatal britre rengeteg siker vár velük, ha arra alkalmas autót tudnak alá adni.

George Russell 2022-ben került a Mercedes csapatához, ahol első közös évükben egyből legyőzte Lewis Hamiltont: ő szerezte a több pontot a szezonban, ráadásul az istálló egyetlen pole-ja és futamgyőzelme is az ő nevéhez fűződött. Idén fordulni látszik a kocka, a nyári szünetre fordulva Hamilton áll jobban: különösen az utóbbi hetekben billent a hétszeres világbajnok irányába a mérleg nyelve, s Russell nemrég el is ismerte, hogy a W14-es fejlesztései jobban kedveztek honfitársának.

Mindezek ellenére Andrew Shovlin, a Mercedes vezető pályamérnöke teljes mértékben meg van győződve róla, hogy Russell a jövő világbajnoka lesz a Formula-1-ben, ha arra alkalmas technikát kap – minderről még a Hungaroringen beszélt a szakember:

f1-russell-mercedes-spa_2



„Ő egy hihetetlenül profi versenyző, aki rendkívül keményen dolgozik. És ő az egyik olyan pilóta, akiről azt mondhatjuk, hogy kétségkívül világbajnokságot fog nyerni egy ponton, amennyiben erre alkalmas autót tudunk alá adni. Természetesen nagyon keményen dolgozunk azon, hogy ezt elérjük.”

„De roppant technikás, kiválóan alkalmazkodik a különböző körülményekhez. Minden jó versenyző egyre jobb lesz, ahogy telik az idő, minden egyes lehetőségre odafigyelnek, hogy fejlődhessenek” – fogalmazott Shovlin.

„Amikor tavaly pole-t szerzett Magyarországon, az meglepett minket, mivel pocsék péntek után voltunk. Változtattunk ugyan néhány dolgot az autón, de fantasztikus munkát végzett az időmérőn. Szóval rendkívül koncentrált, és nincs kétség afelől, hogy sok sikernek lesz a részese a jövőben a csapattal.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: