DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 2. vasárnap
F1

„Perez szerződése annyit ér, mint egy wc-papír” – van miért aggódnia?

Egy holland versenyző szerint mind tudhatjuk, hogy mi fog történni Perezzel, és egyértelmű, hogy Ricciardóra fogja őt lecserélni a Red Bull.

Tom Coronel kimondta azt, ami most sokakat foglalkozta: Sergio Perez 2024-es F1-es ülése akkor is erősen inog, ha a Red Bull döntéshozói minden alkalommal igyekeznek bizonygatni, hogy ez nem így van.

A mexikói pilóta pocsék teljesítményt nyújt Max Verstappenhez képest, egyáltalán nem tudja kihozni az RB19-ből azt a fölényt, ami láthatóan benne van, és bár Christian Horner, valamint dr. Helmut Marko is azt hangoztatja, hogy a pontverseny második helyét várják Pereztől, összességében nem meglepő, hogy sokan már csapaton kívül látják a versenyzőt.

SI202307210464_hires_jpeg_24bit_rgb_resize



Pereznek viszont élő szerződése van az istállóval 2024-re is, Hornerék erre hivatkoznak rendszeresen, és azt is kategorikusan tagadják, hogy Daniel Ricciardót azért léptették elő látszólag minden különösebb ok nélkül, sietve, nemcsak év közben, de a nyári szünet előtt Nyck de Vries helyére, mert őt szánják Perez utódjának jövőre.

Tom Coronel, a holland autóversenyző és véleményformáló (akivel kapcsolatban nyomatékosan kell hangsúlyozni, hogy Max Verstappen holdudvarához tartozik) azonban elég világosan fogalmazott a Racingnews365.comnak adott interjújában:

„Az F1-ben egy szerződés annyit ér, mint egy wc-papír. Akkor lehet a legtöbb pénzt keresni, ha egy szerződést felbontanak, ezt láthattuk már versenyzőknél. ’Elköszönhetünk egymástól? Oké, de az 20 millióba kerül’, de aztán mindenki továbbléphet” – mutatott rá a sokszor emlegetett szerződésre Coronel.

„Mind tudjuk, hogy mi fog történni Perezzel. Ugyan már, hiszen tudjuk. Elég világos. Marko egy erős második pilótát keres, Ricciardo pedig Verstappen legjobb csapattársa volt, szóval ezt keresik. Perez nem elég stabil, átlagos, amivel nincs semmi gond. De Ricciardo annak idején legyőzte Sebastian Vettelt” – tette hozzá.

„Hogy ő lesz-e a következő világbajnok? Nos, Max csapattársaként ezt elfelejtheti. de az biztos, hogy olyan pilótára van szükség, aki legalább második-harmadik tud lenni, és itt lövi magát lábon Perez túl sokszor.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: