DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 27. szombat
F1

„Nyerni akarok, ez teszi izgalmassá” – Verstappen

A világbajnokságot vezető Max Verstappen a dominanciájáról nyilatkozott – emellett azt is elárulta, hogy a folyamatos fejlődni akarás segítette az élre a Red Bullt.

A 2023-as szezonban megállíthatatlannak tűnik a Red Bull: az eddigi tizenkét futamot megnyerték, ebből tízet Verstappen zárt az élen – az elmúlt nyolc futamon pedig csak őt láthattuk a dobogó legfelső fokán. A holland ezzel mindössze egy első helyezésre került Sebastian Vettel kilenc egymást követő győzelmi rekordjától.

Az energiaitalosok dominanciájáról Toto Wolff nem egyszer jegyezte meg, hogy unalmasnak találja – ám Verstappen elárulta, a győzelmi esély az, ami számára izgalmassá teszi a versenyhétvégéket:



„Az autó jobb, mint amire számítottunk, ezért nagyon élvezem. Igyekszem megélni a pillanatokat és jól érezni magam, de nem mindig megy könnyen” – mondta Verstappen. A dominanciájáról így fogalmazott: „Nem hinném, hogy unalmas lenne. Ezért vagyok itt, ezért akarok itt lenni. Nyerni akarok, az élen harcolni. Sokkal izgalmasabb így jönni egy versenyhétvégére, mint úgy, hogy nincs esélyem győzni. Számomra az az unalmas.”

Mi a teljesítmény titka?

Spában Verstappen a hatodik helyről indulva végzett a csapattárs, Sergio Perez előtt az élen – 22 másodperces előnnyel, és a bajnokságban is öt futamgyőzelemnyi előnnyel rendelkezik a mexikóival szemben. Azonban a holland szerint nincs különösebb titka a teljesítményének:

„Egyszerűen csak nagy nyomást helyezek magamra, és próbálom a maximumot nyújtani. A csapat sem tesz másképp, ők is igyekeznek annyira jól szerepelni, amennyire lehetséges. Persze, néhány futam egyszerűbbnek tűnik a többinél, van, amikor minden jobban összejön. Szerintem az az erősségünk, hogy mindig a legjobb formánkat igyekszünk nyújtani, és mindig akarunk fejlődni. Ezért vagyunk ennyire elöl jelenleg.”

„Mindig lehet jobban csinálni. Minden hétvégén vannak olyan apróságok, amiket megoldhattunk volna másképp. Ezekből a következő versenyeken mindig igyekszünk tanulni” – tette hozzá a kétszeres világbajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: