DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Alonso a pályán kívül lepte meg csapatát

A zseniális teljesítményre számítottak az Aston Martinnál, arra viszont kevésbé, hogy mennyire jól beépült a csapatba, és milyen pozitív a kommunikációja.

Mike Krack, az Aston Martin csapatfőnöke hosszú karrierje során sosem dolgozott együtt Fernando Alonsóval, legalábbis idáig, és az 51 esztendős luxemburgi sportvezetőt teljesen lenyűgözte, amit tapasztalt – mint mondta, elsősorban nem is azzal, amit a versenypályán mutat a kétszeres világbajnok legenda.

„Amit a pályán csinál, arra számítottam” – kezdte Krack. „Inkább arról van szó, ahogy beépült a csapatba. Pontosan azt jelenti a számunkra, amire szükségünk volt, konstruktív, amikor kell, követel, amikor kell, sőt kritikus is, ha ez viszi előre az ügyünket. Ezeket értő módon egyensúlyban tartani sokkal nehezebb, mint azt gondolnák az emberek.”

alonso-saudi-thursday



Krack a spanyol klasszis mellett csapattársát, Strollt is méltatta, méghozzá egy olyan dolog miatt, ami neki személy szerint nagyon nehézére esik: ő ugyanis nem szeret egy-egy session után azonnal nyilatkozni. „Beszélnek a sajtóval, értékelik a történteket, pedig ilyen helyzetben nagyon nehéz mindig a megfelelő hangot megütni. Sőt, tulajdonképpen a megfelelő fogalmazás inkább a kivétel, mint a szabály. Fernando viszont fantasztikus ebben, az elemzéseiben mindig pozitív, sosem szól egy rossz szót sem, csak arról beszél, mire jött rá, mi működött, mit akar legközelebb kipróbálni” – mondta Krack, aki bízik benne, hogy a Mission 33 előbb-utóbb sikeres lesz:

„Nem fogok jóslatokba bocsátkozni azt illetően, hogy mikor lesz meg a 33. győzelme, de hihetetlenül elszántak vagyunk, hogy mindent megtegyünk, ami csak erőnkből telik, hogy hozzásegítsük ehhez.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: