DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

Az FIA biztos benne, hogy az F1 támogatni fogja a döntését

Mohammed ben Sulayem FIA-elnök beszélt az új F1-es csapatokról, és a körülöttük kialakult helyzetről: hamarosan megszületik a döntés.

A Formula.hu-nak adott exkluzív interjújában Mohammed ben Sulayem, az FIA elnöke már beszélt arról a Hungaroringen, hogy pár héten belül megszülethet a döntés arról, hogy érkezik-e új csapat az F1-be, ha igen, akkor mennyi, és egész pontosan melyik.

Mint ismert, többek között az Andretti, a Hitech, a Carlin, a kínai LKY Sunz, illetve a szaúdi Formula Equal is jelezte már, hogy szívesen csatlakozna a száguldó cirkuszhoz, most pedig a beadott pályázatok értékelése zajlik.

Az FIA és az F1 véleménye nem egyezik meg arról, hogy legyenek-e új istállók, a szövetség mindenképpen bővítene a szabályoknak megfelelően, a szövetséghez tartozó bajnokság vezetői viszont nem szeretnének belenyúlni a jelenlegi üzleti stabilitásba. 

fia-f1-bensulayem



„Van egy szerződésünk, ami azt mondja, hogy van hely 12 csapatnak, úgyhogy mi nem szabályt szegünk, hanem éppen ellenkezőleg, ragaszkodunk hozzá. Nekünk, FIA-ként minden pályázatot meg kell néznünk, és szerintem a jó döntést hoztuk azzal, hogy megengedtük az érdeklődőknek azt, hogy ezt az érdeklődést kifejezzék. Persze tudom, hogy a jelenlegi csapatok nem örülnek ennek, de nekünk az a dolgunk most, a jelentkező csapatok anyagi és technikai stabilitását megvizsgáljuk” – mondta az FIA elnöke a Motorsport-Totalnak.

Ben Sulayem azt is megválaszolta, hogy miért tart eddig a folyamat, miért nem sikerült tartani az eredeti április végi, majd a módosított június végi határidőkat.

„Senkit sem akartunk kizárni a jelentkezők közül azért, mert több időre van szüksége, rugalmasnak kellett lennünk ebben a témában. Jelentős befektetéseket tesznek ezek a csapatok, és nagyon fontos, hogy a jó döntést hozzuk meg. Hat héten belül többet fogunk tudni. Biztos vagyok benne, hogy a FOM majd támogatni fogja a döntésünket. Tudják, hogy mi a legjobb.”

A Mohammed ben Sulayemmel készített exkluzív interjúnk itt olvasható!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: