DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 18. szombat
F1

Piastri: Én a Red Bullnál? Hízelgő...

A McLaren ausztrál F1-es pilótáját szóba hozták a bajnokcsapattal, de szerinte ő most elégedett a wokingiakkal, és sokat kell még tanulnia.

Az utóbbi hetekben szintet lépett korábbi önmagához képest az újonc Oscar Piastri, már Silverstone-ban is ott volt az élmezőnyben, a Hungaroringen is közel járt a dobogóhoz, Spában pedig a sprintnapon ment óriásit, amikor első sorba kvalifikálta a McLarent, és második helyet szerzett a sprintfutamon.

Többen is felvetették ebben az időszakban, hogy a fiatal ausztrál ideális társa lehetne a Red Bullnál Max Verstappennek, ráadásul menedzsere, Mark Webber korábbi Red Bull-pilótaként jól ismeri az istálló működését, és az azt irányító emberek munkáját.

f1-mclaren-piastri



A Belga Nagydíj során Piastri kapott is kérdést azzal kapcsolatban, hogy mit gondol a pletykákról és felvetésekről, melyek szerint a Red Bull tehet neki ajánlatot Max Verstappen csapattársaként:

„Hízelgő ezeket a kommenteket hallani, de boldog vagyok ott, ahol vagyok. Persze mindig jó dolog, ha ilyen kontextusban beszélnek az emberről” – mondta Piastri a Formula.hu részvételével zajló eseményen, majd felmondta az ilyenkor kötelező mantrát.

„Szerintem a szezonom nagy része egész jól sikerült eddig, de egyértelműen voltak hibák és olyan pillanatok, amiken utólag szeretnék javítani. De nyilván utólag könnyű ilyeneket mondani. Elégedett vagyok azzal, ahol tartok pilótaként, de sokat kell még tanulnom és fejlődnöm. Van egy nagyon erős csapattársam, akitől tanulhatok, és aki mérce számomra, hogy gyorsulni tudjak. Elégedett vagyok azzal, ahol vagyok.”

Piastri jelenleg a 11. helyen áll az egyéni pontversenyben, 34 pontja kevesebb, mint feleannyi, mint amennyit Norris szerzett (69), az időmérőkön 10-2-re, a futamokon pedig 9-3-ra maradt alul eddig magasan rangsorolt csapattársához képest.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: