DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 18. szombat
F1

Aston: Még mindig messze a dobogó

Bár Mike Krack csapatfőnök szerint Spában megfordították a trendet és előreléptek, ez még csak az első lépés volt ahhoz, hogy újra a középmezőny élén legyenek.

Parádés formában kezdte a 2023-as F1-es szezont az Aston Martin, Fernando Alonso révén dobogós helyezések sorát gyűjtötték eleinte, sokszor a Red Bull legközelebbi üldözőinek tűntek. Az utóbbi hetekben azonban egyértelműen visszacsúsztak az erősorrendben: Mike Krack csapatvezető el is ismerte, hogy nem minden fejlesztésük vált be.

A Belga Nagydíjon azonban ismét jó irányba mozdultak el, amit Alonso ötödik helyezése is bizonyít. Krack szerint örömteli volt, hogy meg tudták fordítani a trendet:

f1-alonso-aston-spa_1



„Szerintem ez minden érintett számára nagyon-nagyon fontos. Őrületes mennyiségű munkaórát öltek bele az utóbbi hetekben, és mindig fontos észlelni, hogy kifizetődik a kemény munka. Máskülönben kiábrándulhatsz, s akkor minden egyre nehezebb lesz. Roppant biztató a csapat számára, hogy keményen dolgozunk és javítani tudunk az autón.”

„De ez még csak az első lépés volt. Még mindig sehol nem vagyunk a dobogós helyezéshez képest. Úgyhogy szerintem még sokkal többre van szükségünk” – tette hozzá a RacingNews365.com portál által idézett csapatfőnök.

 

Nem kedvteleníti el az Astont a Red Bull fölénye

Miközben egész idényben nagy a harc az Aston Martin, a Mercedes, a Ferrari és az utóbbi versenyeken a McLaren között, a Red Bull és mindenekelőtt Max Verstappen utcahosszal veri a mezőnyt. Krack szerint azonban mindez nem veszi kedvét az Astonnak:

„Az elkedvtelenítő nem jó szó. Inkább kihívást jelent. Látjuk, milyen messze vannak és látjuk azt is, mennyi munkába telik, hogy megpróbáljunk lépést tartani velük. Ez megmutatja, mennyire remek autójuk van és mennyire nagyszerű a csapatuk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: