DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 27. szombat
F1

„Perez felébredt, Maxot alábecsülik” – Marko

Felébredt a világbajnoki álomból a mexikói F1-es, jöhetnek az eredmények. Három tized lemaradás Verstappentől és az összetett második hely a Red Bull elvárása.

Negatív sorozat ért véget Sergio Perez számára a Belga Nagydíjon, a Miamiban szerzett pole-pozíció óta először indulhat az első rajtsorból (és egyáltalán annak közeléből) vasárnapi futamokat tekintve – a köztes hat versenyen legjobb rajtpozíciója csupán kilencedik volt. Helmut Marko még a hullámvölgy közepén, Spanyolországban dorgálta meg nyilvánosan a mexikóit, mondván, hogy fel kell ébrednie a világbajnoki címről álmodozó versenyzőnek.

Erre visszautalva Belgiumban Marko úgy fogalmazott, Perez végre felébredt, innentől pedig elvárásuk szerint újra érdemi eredményeket hoz a Red Bullnak.

„Szerződésünk van Perezzel 2024 végéig, második helyen áll a világbajnokságban. Mit kell tennünk, hogy valami történjen? Mostanra felébredt a világbajnoki álmából. Talán ez segíteni fog abban, hogy újra összpontosítson a lehető legjobb teljesítményre” – mondta a Motorsport-Total.com-nak Perez.



„Nagylelkűek vagyunk, ha azt mondjuk, Pereznek három tizeden belül kell lennie Maxhoz képest – ennél nagyobb volt a különbség. Perez második a világbajnokságban, több nem lehetséges számára, ezt pedig teljesíti jelenleg” – beszélt a mexikóival szemben támasztott elvárásokról.

Már fiatalon sem volt időmérős menő Perez

Marko egy régi, 2010 környéki teszt történetét elevenítette fel, rámutatva arra, hogy az időmérő már a Formula-1 előtt sem volt Perez erőssége:

„Erős versenyeket teljesít és jól előz, csak ott vannak a kvalifikációs hibák. Ez mindig a gyengeségének számított. Annak idején, mikor Estorilban próbáltuk ki a juniorokat, Ricciardo és Perez még nagyon fiatal volt. Kvalifikációs és hosszabb etapokat szimuláltunk. Ők ketten voltak a leggyorsabbak, de Pereznek nem ment a kvalifikáción” – mondta a Red Bull-tanácsadó.

Alábecsülik Verstappen mentális képességeit

Röviden szót ejtett Max Verstappenről is, rámutatva arra, hogy a közvélemény nem ismeri el maradéktalanul a holland kvalitásait pszichés téren.

„Maxot alábecsülik. Kivételes versenyző, csak nézzük meg mentális képességeit. A rádión meghallotta, hogy csörög a mobilom!” – emlékeztetett a barcelonai szabadedzés esetére Marko. „Kivételes tehetség, kivételes gyorsasággal. És most a fellegekben jár, mellette senki sem tűnne jónak. Verstappen egy teljesen más mérce.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: