DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 27. szombat
F1

„Nagyon lassú volt, de nem igazán számít” – Hamilton a Perez-ütközésről

Lewis Hamilton szerint versenybaleset volt, de nem is igazán fontos, nem veszített vele túl sok pontot.

Ötmásodperces büntetést kapott a Sergio Perezzel történt ütközés miatt Lewis Hamilton az F1-es Belga Nagydíj sprintjén, ezzel a negyedikről a hetedikre helyre csúszott vissza az elszámolásnál.

A hétszeres világbajnok jóval gyorsabbnak bizonyult Perez Red Bulljánál a bizonsági autós fázist követően, de összeértek, amely következtében a Red Bull jobb oldala sérüléseket szenvedett, Perez pedig később fel is adta a futamot.

A mexikói szerint Hamilton elvitte az autója jobb oldalát, amivel a brit nem is vitatkozott, de azt azért hozzátette, hogy szerinte ez versenybaleset volt.

f1-hamilton-mercedes-belgium



„Nagyon lassú volt, és szélesre is csúszott, lassan haladt a 14-es kanyarban. Én jól tudtam kigyorsítani, odaértem mellé, és ha nem támadok meg egy ilyen rést, akkor nem vagyok többé autóversenyző, ahogy annak idején Ayrton (Senna) mondta. Aztán az lett a vége, hogy összeértünk. Szerintem ez egy versenybaleset volt, természetesen nem volt szándékos, de másképp látták” – mondta a futam után Hamilton a balesetről.

„Nehezek voltak a körülmények, mindenki keményen próbálkozott, de igazából nem jelent nagy különbséget, hogy negyedik, vagy hetedik vagyok egy sprintfutamon, nem osztanak itt olyan sok pontot. Nyerni akarok, hogy negyedik vagy hetedik helyen végzek, az nem érdekel. Nem ez a legrosszabb dolog a világon” – tette hozzá a Mercedes pilótája.

 

Bízik a holnapi tempóban

Hamilton a vasárnapi nagydíjat a harmadik helyről kezdheti meg, és alatta egész hétvégén jól működött eddig a Mercedes, így bizakodva várja a főfutamot.

„Szerintem a tempónk alapvetően rendben van. Úgy gondolom, hogy a mai időmérőn a végén látott incidens nélkül az első sorért harcolhattam volna, ott lehettem volna Max körül. Az nem így alakult, holnap a harmadik helyről indulok, egy Ferrari és Perez lesz előttem, remélem, hogy tudok harcolni a srácokkal. Nem tudom, egy ponton Max biztos megérkezik és integet majd, de a McLareneket kell magam mögött tartani” – tekintett előre.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: