DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Perez: Nem szabotál a Red Bull, az emberek felejtenek

Sergio Perez szerint úgyis csak az számít, hogy hol végez a futamon, az eddig szerzett pontjait pedig nem a boltban vette, hanem jó teljesítménnyel szerezte.

Megtörte a Q3-as átkot, és bejutott az időmérő utolsó szakaszába a Magyar Nagydíjon Sergio Perez, de csak a kilencedik helyet foglalhatja el a Hungaroring rajtrácsán.

A mexikói pilóta szerint a különböző gumikeverékek felmelegítése, előkészítése jelentett igazán nagy kihívást, és úgy érzi, hogy nekik a Q3-ban ezt már nem sikerült jól megoldani.

„Időnként nagyon erős tempót mutattunk, de sajnos ezzel az új formátummal kicsit túl sokat ficánkoltunk a gumik előkészítése terén. Az első szektorom rosszul sikerült, szóval anélkül negyedik lettem volna. De nem baj, úgy gondolom, hogy a versenyen jó lesz az autó” – mondta a kvalifikáció után Perez.

f1-perez-redbull



„Ami a szabadedzésen elkövetett hibámat illeti: sosem könnyű ilyenekből visszajönni, de én úgy néztem ezt is, hogy csak előre szabad tekinteni, tanulni belőle, és magad mögött hagyni az ilyesmit. A hétvége jó, a különbségek kicsik, pár tized megváltoztatja az életedet. Optimista vagyok, és csak az számít, hogy hol zárjuk a futamot” – tette hozzá.

 

Nem hátráltatja a Red Bull

A Mundo Deportivo azt is megkérdezte Pereztől, hogy mit gondol a közösségi médiában fel-felmerülő gondolatról, mely szerint a Red Bull szándékosan szabotálja őt az utóbbi időszakban.

„Nem, nem, az lehetetlen. A csapat teljes mértékben arra koncentrál, hogy nekem megadja a lehetőséget arra, hogy a legjobb formámat nyújtsam. Az egész csapat támogatását érzem. Most csak arra koncentrálok, hogy visszatérjek arra a szintre, ahol a szezon elején voltam. Az emberek felejtenek és azt hiszik, hogy csak azért vagyok második a pontversenyben, mert pontokat vettem a boltban. Ha még úgy is második vagyok, hogy ilyen rossz időszakom volt, az a jó szezonrajtom miatt van. Mindegy, most csak az a lényeg, hogy újra elérjem azt a szintet.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: