DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

„Kritikus lesz” – összeütközik-e Hamilton és Verstappen?

Christian Horner, Helmut Marko és Toto Wolff is nagy harcot vár a rajt után, de mindkét csapat a Red Bull tempóelőnyére számít a Magyar Nagydíjon.

Hosszú idő után rajtolhat ismét egymás mellől Lewis Hamilton és Max Verstappen, főleg úgy, hogy a brité az első rajtkocka: a két versenyző közös történelme alapján nem számíthatunk unalmas első pár kanyarra.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint nagyon fontos a pályapozíció, mert a Hungaroringen nehéz előzni, ezért kiemelten fontos lesz a rajt, és ő is megemlítette, hogy a két pilóta néhányszor egymásnak feszült már korábban, így arra a konklúzióra jutott, hogy ha túljutnak az első kanyarokon, akkor jó verseny lehet majd. Ebben benne volt az is, hogy tudja: az első kanyarokon nem lesz könnyű túljutni.

f1-hamilton-verstappen-hungary



Egyetértett vele Dr. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója is, aki szerint a négyes kanyarig bármi benne lehet a pakliban.

„Az első három kanyar kritikus a rajt után. Lewis és Max kombinációja pedig gyakran produkál tűzijátékot” – mondta Marko a a Sky Sports DE kérdésére.

„A hosszú etapokon erősek és a leggyorsabbak voltunk, de Magyarországon vagyunk, ahol nehéz előzni. Ráadásul meleg lesz, talán a három-négy bokszkiállás is benne lehet a pakliban. Mindenesetre két autónk van a top tízben, ez segíthet.”

 

A Mercedes is erősebb Red Bullt vár

Tegnap Lewis Hamilton is elmondta a sajtótájékoztatón, hogy a Red Bull versenytempója erősebb lehet a Mercedesénél, és ehhez Toto Wolff, a csillagosok csapatvezetője is csatlakozott.

„Élvezetes lesz a csatájuk, egyiküknek sincs igazából mit kockáztatni vagy mit veszíteni. Szóval az biztos, hogy versenyezni fognak egymással az elején, és ez nagyszerű lesz. Lewis mindent meg fog tenni, de azért reálisan kell látnunk a helyzetet: a Red Bull a maga külön ligájában játszott a hosszabb etapok során a szabadedzéseken.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: