DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 22. vasárnap
F1

Elöl kellene lennünk ezzel az autóval – Verstappen

Csupán 3 ezreddel ugyan, de a holland ezúttal lemaradt a pole-ról Hamiltonnal szemben a Hungaroringen. A kétszeres világbajnok az egyensúlyra panaszkodott.

Max Verstappen a második helyről indulhat majd a Magyar Nagydíj vasárnapi futamán, és az időmérőt követően elmondta, hogy a hétvége eleje óta az egyensúllyal bajlódtak a Red Bullnál: „Nem sok minden történt. Az egész hétvégén azzal küzdöttünk, hogy megtaláljuk a jó egyensúlyt” – kezdte Verstappen. 

„De ma is az időmérő, nagyon nehéz volt a Q1-ben, Q2-ben már az is, hogy magabiztosan támadjam a kanyarokat. Azt gondoltam, hogy az első köröm elég jó volt a Q3-ban, de a második kört megint nem éreztem. Próbáltam kicsit jobban nyomni, de elvesztettem a hátulját, elvesztettem az elejét.”



„Még mindig másodikak vagyunk, de alapvetően elöl kéne lennünk azzal az autóval, amink van, de ezen a hétvégén eddig nem ment” – folytatta a holland.

Mit várhat holnap a Hungaroringen a Red Bull?

„A hőmérséklettől függ. Elég meleg lesz, úgyhogy a hátsó gumikkal mindenképpen elég nehéz lesz" – magyarázta Verstappen a holnapi napról. „A versenyen minden kicsit lenyugszik szerintem, de bíztam benne, hogy az időmérőn jobb egyensúlyom lesz, hogy jobban tudjam nyomni.”

A regnáló világbajnok befejezésül a Magyar Nagydíjra hozott újításokról is beszélt: „Szerintem a fejlesztés működik, de a beállításokban nem állt össze minden, mert ma minden össze-vissza volt, és nem ott vagyunk, ahol szeretnénk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: