DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Steiner szerint Schumacher jó helyzetben van

Mick Schumacher egykori csapatfőnöke, Günther Steiner úgy véli, a német versenyző van az F1-be vágyó vagy visszavágyó fiatalok közt a legjobb helyzetben.

Abban az interjúban, melyben Nico Hülkenberg küszöbön álló szerződéshosszabbításáról is szót ejtett, Günther Steinert arról is megkérdezték, mit gondol arról, hogy egykori versenyzője, a csapattól viharos körülmények között távozó Mick Schumacher 2024-ben találhat-e ülést magának. Steiner úgy véli, a piacon lévő fiatalok közül egyértelműen a németnek vannak a legjobb esélyei arra, hogy állandó pilótaszerződést kapjon valahol.

„A Mercedesszel áll kapcsolatban, és nézzük logikusan a dolgokat, a Mercedesnek sok ügyfele van, szóval valamit találhat ott. Ő van a legjobb helyzetben mindenki közül, de hogy ez működni fog vagy sem, azt nem tudom” – mondta Steiner, aki arra is célzott, hogy ezzel immár nem neki kell foglalkoznia: „Nincs közöm ahhoz, mit döntenek más csapatfőnökök, ezek a döntéseket mindenkinek magának kell meghoznia és utána vállalni a felelősséget.”

steiner-schumacher-2022



Arra a felvetésre, hogy Toto Wolff több ízben dicsérte Schumacher szimulátoros munkáját, Steiner kissé kitérő választ adott: „Ha Toto azt mondja, hogy jó munkát végez, az biztosan jó a Mercedes számára. De nem mondanék olyasmit, hogy nem lehet jó versenyző vagy nem lehet sikeres pilóta azért, mert a fejlesztőmunkában jó.”

Amikor pedig megkérdezték, hogy szerinte Mick Schumacher kiérdemelte-e, hogy helye legyen a rajtrácson, Steiner kissé általánosságban válaszolt: „Nehéz szó ez az F1-ben… Kiérdemelni. Ki érdemel ki bármit? Keményen kell dolgoznod, kell egy kis szerencse, jókor kell lenned jó helyen.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: