DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 18. szombat
F1

Sem az Astonhoz, sem máshova nem vágyik Tsunoda

Letette a hűségesküt a Red Bull családja mellett a japán. Jól érzi magát az AlphaTaurinál, de célzott rá, hogy bízik benne, a nagycsapattól lehetőséget kap.

Jövőjéről beszélt Yuki Tsunoda – harmadik F1-es szezonja egyértelmű javulás a korábbiakhoz képest a japán teljesítményében, eredményeinek szerepe volt abban, hogy Nyck de Vriestől megvált az AlphaTauri, Daniel Ricciardo mellett azonban a 23 éves versenyzőnek várhatóan sokkal nehezebb lesz bizonyítani.

Eközben Tsunodát kapcsolatba hozták az Aston Martinnal még májusban, amikor bejelentették a csapat és a Honda 2026-ban kezdődő partnerségét. A japán azonban most arról nyilatkozott, nem akarja elhagyni az energiaitalosok kötelékét.

„Igazán boldog vagyok a Red Bull családjában. Komfortosan érzem itt magam, önmagam lehetek ennél a csapatnál. Versenyzőként jó dolog, ha más csapatok felfigyelnek rád, de egyelőre boldog vagyok az AlphaTaurinál, ők támogattak az elmúlt években, ezért nem számolok más csapatokkal” – tette le a hűségesküt a Total-Motorsport.com-nak adott interjúban Tsunoda.



„Ha lesz lehetőségem a Red Bullhoz menni, az csodás lesz. De mondtam, nem gondolkozom sokat ezen (a 2024-es szezonom), és nincs sok okom rá, hogy elhagyjam az AlphaTaurit” – lengette be a japán, hogy bízik benne, akár a Red Bulltól is esélyt kaphat Sergio Perez helyén.

„A szerződés miatt nincs okom aggódni, most jobban fókuszálok arra, mit kell tennem a futamokon, hogy szállítsam az eredményeket” – beszélt arról, hogy nem foglalkoztatja, mikor születik megállapodás 2024-ről

Tsunoda úgy gondolja, már tavaly is remekelt

Az autótényező miatt sajátosan alakul Yuki Tsunoda pályafutásának íve: pontok terén az első, 2021-es volt pályafutása legeredményesebb szezonja, abban az évben 32 egységet szerzett. a következőben a rangsorban visszaeső AlphaTaurival csak 12-őt, idén pedig csupán kettőnél jár a konstruktőri utolsó istállóval.

Relatív, a csapattárshoz viszonyított teljesítménye azonban pont fordított: 2021-ben nagyon kikapott a több mint háromszor annyi pontot szerző Pierre Gaslytól, tavaly sokkal közelebb volt hozzá – idén pedig ő semmisítette meg De Vriest.

Idén egyértelműen több a dicséret, hiszen az AlphaTauri kiugrásai kizárólag Tsunodának köszönhetők – egy újonc mellett ez könnyebben végre is hajtható –, a japán viszont úgy véli, már 2022-ben hasonló szinten teljesített.

„Mindenki azt mondja, idén jött meg az önbizalmam, de közülük sokan nem nézték a tavalyi versenyeim. A legtöbb száraz időmérőn legyőztem Pierre-t. Már akkor magabiztos voltam, csak idén gyakrabban összejött a futam és az időmérő is együtt” – hasonlította össze tavalyi teljesítményét az ideivel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: