DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 18. kedd
F1

Évek múlva dobbanthat igazán nagyot az Aston

Fernando Alonso úgy véli, hogy bár az új gyárépület átadása hatalmas lépés, éveknek kell eltelnie, mire az Aston Martin igazán profitálhat a fejlesztésből.

Az idei szezon első harmadának legkellemesebb meglepetése kétségkívül az Aston Martin volt, ám a silverstone-iak az elmúlt időben mintha kissé visszaestek volna a fejlesztési versenyben – és bár nemrég felavatták a vadonatúj F1-es komplexumuk első fázisát, a csapat sztárpilótája, Fernando Alonso arra intett mindenkit, hogy ne várjon gyors eredményeket, ne várjon csodát az új központtól.

„Csodálatos volt látni az üzemet, ahogy az emberek a saját alkatrészeinket készítik az autóhoz” – nyilatkozta a spanyol, akit teljesen lenyűgözött az első látogatás. „Egészen idáig külső beszállítók készítették az autót, a karosszériát és mindent, szóval ez egy előrelépés. De azt hiszem még pár évnek el kell telnie, hogy minden elrendeződjön, és ki tudjuk hozni belőle a maximumot. Persze mindez egyúttal az Aston Martin ambícióit is mutatja, amire büszkének kell lennünk” – mondta Alonso.

stroll-alonso



Mike Krack csapatfőnök az új üzem kapcsán arról beszélt, mennyi ideig tarthat berendezkedniük új otthonukban: „Ha konkrét számot mondanék, heteket, hónapokat, akkor hazudnék. Nincs időnk egyáltalán, azonnal el kell kezdenünk, a költözés nem lehet kifogás semmire! Amikor meghoztuk ezt a döntést, tudtuk, hogy költöznünk kell majd, amit a lehető legjobban meg kell csinálnunk kifogáskeresés nélkül.

A fejlesztés következő üteme az új szélcsatorna létrehozása lesz, és már készülnek a tervek az eredeti gyárépület lecserélésére is, melyet a Jordan még 1992-ben épített meg – ennek helyén többek között egy logisztikai központ kap majd helyet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: