DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 15. szerda
F1

Már 2024-re koncentrál a Mercedes

Toto Wolff szerint nincs más választásuk, idén nem lesznek világbajnokok, így a következő szezont kell előtérbe helyezniük.

Már a 2024-es autóra való átállásról beszélnek a Mercedesnél: Toto Wolff azok után pendítette ezt meg, hogy nemrég Lewis Hamilton éppen azt jelölte meg az erőviszonyok torzulásaként, hogy bizonyos csapatok jóval előbb kezdenek el a következő évi technikával törődni. 

Szabály jelenleg nem vonatkozik erre, így bárki szabadon költhet a 2024-es vagy a 2023-as autóra is jelen pillanatban, a logika pedig természetesen a Mercedes mellett szól:

„Szerintem hamarosan átváltunk, mert nincs más lehetőségünk. A második vagy a harmadik hely alapvetően nem számít nekünk, az a lényeg, hogy visszatérjünk és újra világbajnoki címet nyerjünk. Ez pedig idén nem fog megtörténni” – mondta Wolff a Motorsportnak.

f1-hamilton-mercedes



„Így a szemünket már a következő évre kell szegeznünk, a következő futamokon ennek érdekében tanulni és fejleszteni, hogy azokat továbbvihessük 2024-re. Viszont a szabályok nagyjából ezek maradnak, így a mostani autó folytatásáról beszélünk, a mostani fejlesztésekből is tanulhatunk 2024-re vonatkozóan. Ezen a vonalon kell egyensúlyoznunk. Hiszem, hogy legyőzhetjük Maxot, jó csapatunk van és a legjobb pilótáink. Nekik jó autót kell adnunk, és nem egy Diva 2.0-t, ami sokkal bonyolutabb, mint az első” – utalt vissza a csapatvezető a 2017-es W08-ra, amit akkoriban Diva néven emlegettek a nehezebb vezethetősége miatt.

Lewis Hamilton azt mondta, hogy ő pontosan tudja, hogy mit kell változtatni és mihez kell nyúlni, de erről komoly beszélgetéseket kell folytatniuk. Szavai itt olvashatók!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: