DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

„Ha a top tízben maradunk, az nagyszerű” – Alonso

Az Aston visszaesése nem nyugtalanítja Fernando Alonsót, aki szerint az összképet és a hosszabb távú terveket kell nézni. Eddig felülteljesítettek.

Újabb csalódást keltő hétvégén van túl az Aston Martin, ezúttal a pontokért is csak harcolni tudott a csapat, de nem volt meggyőző, a dobogó pedig fel sem merülhetett a hazai alakulat számára.

Fernando Alonso szerint egyrészt ez a pálya sem feküdt nekik, míg bizonyos riválisaiknak, így a McLarennek és a Williamsnek már tavaly is jó versenye volt ezen a helyszínen, másrészt talán a Pirelli új gumija sem kedvez az Astonnak, illetve azt sem szabad elhallgatni, hogy a többiek nagyobb fejlesztési lépcsőket ugrottak meg az elmúlt időszakban.

Ennek ellenére a kétszeres világbajnok nem aggódik: lesznek még olyan pályák, amelyeken versenyképesebbek lesznek, és nem szabad túl mohóvá válniuk a remek szezonrajt után.

f1-alonso-aston



„Nem stresszelem túl magam a fejlesztéseken. Az autó jobb, mint amit az idei évre vártunk, olyan dolgokért harcolunk, amelyekről valószínűleg álmodni sem mertünk a szezon elején” – magyarázta vasárnap este a spanyol.

„Ha a top tízben tudunk maradni és a nagyokkal tudunk küzdeni, az nagyszerű. De szerintem most a hosszabb távú tervet kell szem előtt tartani. Nem stresszelhetünk azon minden hétvégén, hogy most hetedik vagyunk, negyedikek vagy dobogósak. Pragmatikusnak és nagyon nyugodtnak kell lennünk a teljesítményünkkel kapcsolatban.”

Alonso Silverstone után továbbra is a harmadik helyen áll az egyéni pontversenyben, és az Aston is őrzi ezt a pozícióját, a gyengébb forma ellenére az utóbbi két hétvégén a Ferrari például nem igazán tudott közelíteni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: