DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Újra téma a Red Bull másolása a Mercedesnél

A McLaren egy másodperces javulása arra készteti Toto Wolff csapatát, hogy ismét tüzetesen kielemezzék a Red Bullt.

Lewis Hamilton az időmérő után kijelentette Silverstone-ban: a Red Bullhoz oldalnézetből nagyon hasonlóvá váló McLaren ébresztőt fújt a Mercedesnek, össze kell kapnia magát a csapatnak. Toto Wolff pedig arra célzott: a megoldás az lehet, hogy monacói fejlesztési csomag után ismét az RB19-ből merítenek ötleteket.

„Kívülről az látható, habár nyilván ez csak az igazság fele, hogy a McLaren autója úgy néz ki, mint a Red Bullé. Tény azonban, hogy ez nem fontos, hanem csak a stopperóra számít. És erre célzott Lewis is, hogy ez a dizájn jó iránynak tűnik” – idézi az Autosport Wolffot.



Természetesen a Mercedes Monacóban bemutatott aerodinamikai fejlesztéseit, köztük oldaldobozát is a Red Bull inspirálta, de a hasonlóság jóval elnagyoltabb, mint a McLaren esetében – nem ok nélkül, hiszen akkor az adatok alapján ez tűnt a kifizetődő útnak, tekintve a W14-es karosszéria sajátosságait.

„Könnyebb persze mondani, mint végrehajtani. Mindegyik csapatnak volt egy Red Bullhoz hasonlító karosszériája a szélcsatornában, és nem hozta a teljesítményt. De fel kell forgatnunk minden követ és talán újra meg kell vizsgálnunk, hiszen egy újabb csapat talált egy másodperc teljesítményt” – beszélt arról, hogy a Mercedesnek elemeznie kell, mit alkalmazhat a rivális megoldásai közül.

Az Aston és McLaren javulása példa a Mercedesnek

„Biztatónak érzem, hogy az Aston Martin óriási darab köridőt talált egyik évről a következőre, a szezonon belül pedig a McLarennek sikerült ugyanez. Ha ez állandósul, kalapot kell emelni. Számunkra ez egy jó példája annak, hogyan lehet fordítani a dolgokon” – beszélt arról, hogy ha két másik csapatnak sikerült, a Mercedes fejlődési ívében is történhet nagy ugrás.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: