DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 3. csütörtök
F1

Ricciardo bármit megtesz a Red Bull F1-es üléséért

Ha az AlphaTauriba kell beülnie, akkor azt is elfogadja, ha 2024-ben sem versenyezhet a 2025-ös ülés érdekében, akkor azt is megteszi.

Továbbra is a levegőben lebeg Daniel Ricciardo F1-es jövője: az ausztrál pilóta az idei szezonban az oldalvonalon kívülre szorult, és a Red Bull tartalékjaként dolgozik, de szeretne újra autóba ülni 2024-ben.

A Red Bullnál Sergio Pereznek szerződése van, őt nehéz lenne leváltania, az energiaitalosok kötelékén belül viszont ott van még az AlphaTauri is, amely opció lehet: Nyck de Vries és Yuki Tsunoda ülése sem 100%-os, bár házon belül jelenleg kétségtelenül a japán teljesít jobban.

Ricciardo a Brit Nagydíj hétvégéjén beszélt arról, hogy akár a Faenzába való visszatérést is bevállalná, ha azzal esélyt kapna a Red Bull ülésére.

f1-ricciardo-redbull



„Továbbra is nyitott vagyok a lehetőségekre. Ha az az ajánlat, hogy egy hároméves szerződést kell aláírni, és csak ott versenyezhetek, akkor nem, az nem az a szerződés, amit keresek” – mondta Ricciardo a Crash.netnek arra a kérdésre válaszolva, hogy vajon elfogadná-e az AlphaTauri ülését 2024-re.

„Ha viszont az az ajánlat, hogy ezzel nyílik lehetőség a Red Bullra... Az igazság az, hogy ez az, ahol lenni akarok, nem fogom ezt kerülgetni. Ha ez ad esélyt arra, hogy visszaüljek a Red Bullba, akkor igen, azt megnézném, mert ez az a csapat, ahol lenni szeretnék” – tette hozzá.

„Ha pedig ki kell ülnöm még egy évet, az nyilván nem az elsődleges tervem, de nem is pánikolnék be tőle. Látjuk Nico Hülkenberget, kihagyott pár évet, és milyen jól megy most. Ha mondjuk a csapat azt mondja, hogy oké, üld ki a következő szezont is, és megkapod az ülést az azt követő évre, akkor nyilván azt mondanám, hogy rendben van. De szeretnék versenyezni” – tette világossá, hogy elsődlegesen a Red Bull ülését szeretné megszerezni, és nagyjából bármit megtesz érte, amit a csapat kér.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: