DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

McLaren: A versenytempónk még jobb lehet!

A dobogót célozza a Brit Nagydíj időmérőjén robbantó McLaren: Zak Brown szerint a futamon még jobbak lehetnek, bár a győzelmet nem tartja reálisnak.

Rárúgta az ajtót az F1-es mezőnyre a McLaren: a wokingiak autója a fejlesztésekkel már Ausztriában is nagyon jól működött, Silverstone-ban viszont újabb bizonyítást nyert, hogy valóban működik a technika.

Az időmérőn Lando Norris a második, Oscar Piastri pedig a harmadik helyet szerezte meg, ezzel hosszú idő után a legjobb eredményüket érték el: ezt szeretnék erős pontokra váltani vasárnap.

f1-mclaren-silverstone



„Ez a kemény munka eredménye, amit Andrea (Stella, a csapatfőnök) és mindenki más elvégzett a McLarennél. A fejlesztések működnek, a csapat végrehajtja a feladatot, a pilóták vezetnek” – summázta a helyzetet elégedettek Zak Brown, a McLaren vezére.

„Ausztriában mindig erősek vagyunk, és azt gondolhatjuk, hogy az csak a pálya miatt van. De most tettünk egy lépést előre, és most már meccsben vagyunk. Úgy érzem, hogy a szezonunk elindult Ausztriában, és most lendületben vagyunk. Viszont senki nem ül a babérjain és hihetetlenül szoros a helyzet, úgyhogy le kell szegnünk a fejünket és hajtani tovább.”

 

Nem tartanak a versenytempótól

Pénteken biztató köridőket produkált a McLaren a második szabadedzésen, amikor a versenyszimulációk zajlotak, ezek alapján Brown optimistán tekint a nagydíj elé.

„Nagyon erős volt a versenytempónk tegnap. Általában, normál esetben az időmérőink jobbak, mint a versenytempónk, de tegnap éppen fordítva volt ez. Remélhetőleg hozzászagolhatunk a dobogóhoz. Nem hiszem, hogy nyers tempóból nyerhetünk, tele lesz a kezünk holnap.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: