DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Russell szerint Verstappen nem akar távozni

A kétszeres világbajnok holland gyakran utalgat arra, hogy nem marad túl sokáig az F1-ben, George Russell viszont abban bízik, hogy ez csak taktikázás a részéről.

A harmadik világbajnoki címe felé megállíthatatlanul robogó Max Verstappennek nagyon nincs ínyére, amilyen irányba az F1 halad. Amellett, hogy a 2026-is autókkal kapcsolatos elképzelésektől sincs elragadtatva, a héten megjelent, ismételten rekordot jelentő 24 futamos naptár sem igazán kedves a szívének – ahogy már többször hangot adott ennek:

„Számomra ez túl sok, de el kell fogadnunk… Legalább kicsit logikusabban tervezték meg, s azt hiszem, ez mindenkinek jobb így” – utalt a holland a naptár regionális csoportosítására, ami legalább részben megvalósult a 2024-es tervezetben. Ettől függetlenül a számos kritika miatt a Brit Nagydíj médianapján fel is vetették a hollandnak, hogy valószínűtlennek tűnik, hogy szerződése 2028-as lejárta után is a sportágban maradjon. A Red Bull versenyzője így felelt: „Több dolognak is el kell rendeződnie ahhoz, hogy eldöntsem, szeretnék-e tovább maradni vagy sem. De igen, az biztos, hogy ezek a dolgok nem segítenek.”

russell-verstappen



Amikor George Russellt megkérdezték Hamilton szavairól, a Mercedes ifjú titánja viccesre vette a figurát: „Szerintem csak azért panaszkodik, mert több pénzt szeretne! Ő keres a legjobban köztünk, méghozzá az eredményei alapján teljesen jogosan, de szerintem a visszavonulással való fenyegetőzés csak taktikázás a részéről” – mondta a brit, aki komolyra fordítva a szót elmondta, miért nem szeretné, hogy Verstappen 30 éves kora körül befejezze karrierjét:

„Remélem, addig marad, ameddig én magam is, mert a világ legjobbjai ellen akarok versenyezni. Jelenleg Lewisszal küzdök, és erre vágyom Max, Charles és a többiek ellen is. Szerintem a sportág jelenleg nagyszerű helyzetben van.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: