DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 1. kedd
F1

Hamilton „bőven a szezon vége előtt” aláír

Változtatni fog rádiós stílusán az Osztrák Nagydíj emlékezetes üzenetváltása fényében: erről is beszélt Lewis Hamilton, aki biztos abban, hogy hamarosan aláír.

Lewis Hamilton régen várt, de egyelőre még húzódó szerződéshosszabbítása kapcsán Toto Wolff az előző versenyhétvégén úgy nyilatkozott, hogy nem anyagi kérdések miatt késik az aláírás, amit Lewis Hamilton most meg is erősített a Formula.hu utazó tudósítójának részvételével zajló sajtótájékoztatón. Amikor pedig a britek hétszeres világbajnokát arról kérdezték, hogy a döntését befolyásolja-e majd az új fejlesztések viselkedése, Hamilton nemmel felelt, majd így folytatta:

„Szerintem bőven a szezon vége előtt meglesz a szerződés, hiszen továbbra is száz százalékig bízom a csapatban. Tovább tart számunkra, hogy eljussunk oda, ahova szeretnénk, és bár biztosan nem lesz könnyű, hiszem, hogy sikerülni fog” – mondta Hamilton, majd hozzátette: „Folyamatosan le kell csipkedni a hátrányól, ezért is hoztunk fejlesztést ide is, most épp egy új első szárnyat, majd a következő versenyeken újabb elemeket.”

hamilton-spielberg



A hazai versenyzőt az emlékezetes múlt heti üzenetváltásról is megkérdezték, amikor a csapatrádióban elhangzó panaszaira maga Toto Wolff válaszolt röviden és tömören: „Lewis, mi is tudjuk, hogy az autó rossz. Kérlek, vezesd.” Hamilton ennek kapcsán elmondta, hogy részéről nincs semmi kivetnivaló abban, ahogy a csapatfőnöke rendreutasította: „A partneri kapcsolatunk legjobb része, hogy őszinték vagyunk egymással. Toto egy vérbeli versenyző, aki csak biztatni akart engem. Ő ezt így csinálja… Visszagondoltam a megjegyzéseimre és az akkori mentális állapotomra. Korrigálni fogom ezt a jövőben.”

Hamilton azt is leszögezte, hogy mindent megtesz azért, hogy a jövő évi Mercedes fejlesztése a megfelelő irányba haladjon, többek között ennek érdekében vesz részt találkozókon a csapat fontos embereivel, tervezőmérnökökkel és részlegvezetőkkel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: