DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Ezt csinálná Perez helyében most Montoya

A korábbi F1-es pilóta szerint Perez nem lesz második a Brit Nagydíjon, csak a harmadik helyre lesz jó Max Verstappen és egy Ferrari mögött.

A hétvégi Brit Nagydíj felvezetéseként a korábbi F1-es pilótát, Juan Pablo Montoyát kérdezte a VegasInsider arról, hogy mit vár Silverstone-tól: a kolumbiai szerint senki nem nehezíti meg majd igazán Max Verstappen dolgát.

„Szerintem ki kell mondanunk, hogy Max Verstappen fog nyerni. Csodálatos lenne, ha az összes futamot be tudná húzni, és elcsendesítene ezzel mindenkit, az nagyon menő lenne” – mondta Montoya.

Szerinte egyébként a kérdés sokkal inkább az, hogy mi történik majd Sergio Perezzel.

f1-montoya



„Szerintem ez a fő kérdés. Checo végre összerak egy kört az időmérőn? El kell jutni arra a pontra, amikor be kell fejeznie ezt a ráfeszülést, mert az autó elég gyors. Rendben van, ha hatodik-hetedikként jut be a Q3-ba és kap a csapattársától hat tizedmásodpercet, aztán majd ott, a Q3-ban rápróbál és meglátja, hogy mi történik. Futnia kell egy biztonsági kört a top öthöz, aztán a második próbálkozásra bele kell adnia mindent” – tanácsolta a mexikóinak az időmérős stratégiájával kapcsolatban.

„Hogy Checo most a dobogón fog-e végezni? 90%-ra mondom, hogy igen. Hogy második lesz-e? Abban nem vagyok biztos. Harmadikként látom őt, szerintem egy Ferrari fogja elvinni a második pozíciót” – tette hozzá Montoya.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: