DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 1. kedd
F1

Bombaformában érkezik a Brit Nagydíjra Sainz

„Idén nagyon gyors vagyok, megvan a tempóm” – bizakodik az F1-es Brit Nagydíj előtt a Ferrari spanyol pilótája. Szeretné most már pontokra váltani mindezt.

A szezon elején kicsit még elveszettnek tűnt Charles Leclerc-hez képest, de az utóbbi időszakban összekapta magát Carlos Sainz: a spanyol F1-es pilóta az elmúlt hat időmérő során négyszer is legyőzte Leclerc-t, Spanyolországban és Kanadában is gyors volt a futamokon az autóhoz képest, Ausztriában pedig kifejezetten erős hétvégét teljesített.

A csapat döntése és a stratégia miatt Spielbergben végül nem érte el a kívánt eredményt, ami továbbra is frusztrálja a pilótát, de úgy érzi, hogy remek formában érkezik meg Silverstone-ba.

f1-sainz-ferrari



„Hogy Ausztria volt-e az eddigi legerősebb hétvégém idén? Igen. Ha a szombati időmérőt, az esős sprintet és a vasárnapi versenytempót nézzük a támadásokkal és a védekezésekkel, akkor azt mondom, hogy egyértelműen jó formában vezetek jelenleg” – mondta Sainz a The Race-nek.

„Pár futam óta most már nagyon jó a tempóm, és főleg a versenytempóm. Azt kívánom, hogy bárcsak jobban ki tudnám maxolni ezeket a pontok szempontjából is, mert idén nagyon gyors vagyok, főleg a futamokon. Szerintem nagy lépést tettem előre. Csak frusztrált vagyok amiatt, hogy ezeket nem tudtam eddig igazán eredményekre, pontokra váltani. Ausztriában nem volt rossz a negyedik hely, de szerintem a második-harmadik is benne volt a pakliban” – tette hozzá a spanyol.

Sainz a Brit Nagydíj előtt az ötödik helyen áll az egyéni pontversenyben Max Verstappen, Sergio Perez, Fernando Alonso és Lewis Hamilton előtt, viszont tíz ponttal megelőzve Leclerc-t és George Russellt.

A Ferrari spanyolja egyébként éppen tavaly Silverstone-ban aratta pályafutása első és máig egyetlen F1-es futamgyőzelmét.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: