DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

Ricciardo kezdi visszanyerni korábbi önmagát

Christian Horner szerint a sokkszerű első benyomás óta sok minden változott, a Pirelli F1-es gumitesztjén pedig sok kérdésre választ kaphatnak.

A Brit Nagydíj utáni Pirelli-teszten újra a Red Bull F1-es autóját vezetheti Daniel Ricciardo: az ausztrál pilóta azóta nem tett ilyet, hogy eligazolt az istállótól a Renault-hoz, idén pedig először ülhet élesben F1-es autóban.

Az elmúlt két szezonban alaposan behorpadt a megítélése, ezért sem kapott ülést 2023-ra, a McLaren pedig az újonc Oscar Piastrit szerződtette a helyére még egy botrányt is bevállalva, csak hogy lecserélhesse Ricciardót.

Az ausztrál ezek után borzasztó állapotban tért vissza a Red Bullhoz, de Christian Horner csapatfőnök szerint az elmúlt fél évben sokat javult a helyzet:

f1-ricciardo-redbull



„Amikor először megérkezett tavaly Abu Dhabi után, az egy kisebb sokk volt számunkra, mert fel sem ismertük azt a versenyzőt, aki eligazolt tőlünk” – idézi Horner szavait a The Race.

„Most viszont úgy tűnik, hogy kezdi újra megtalálni önmagát, keményen dolgozik a szimulátorban, és már extrém versenyképes a virtuális világban. Szóval hogy ez így lesz-e a valóságban is, azt majd meglátjuk, de a gumiteszten kiderül, hogy milyen szinten áll. Az viszont egyértelmű, hogy kezd visszatérni önmagához” – magyarázta a csapatfőnök.

Hogy kaphat-e F1-es ülést az ausztrál? Horner szerint ez a mutatott teljesítményétől és a motivációjától függ, de a csapatfőnök nem a Red Bullról, hanem az AlphaTauriról beszélt 2024-gyel kapcsolatban.

Az értesülések szerint azonban az átnevezés előtt álló istállónál a saját junior Liam Lawson áll a lista élén, ha úgy döntenek, hogy lecserélik az újonc Nyck de Vriest.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: