DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

Pályahatár: Több mint 1200 esetet vizsgálnak

Elképesztő mennyiségű esetet kell kivizsgálni ahhoz, hogy hivatalossá váljon az Osztrák Nagydíj végeredménye – javasolják a kérdéses kanyarok átalakítását.

Az Aston Martin óvása miatt jelenleg még nem hivatalos az Osztrák Nagydíj végeredménye, és könnyen lehet, hogy egyhamar nem is válik azzá. Az FIA-tól kapott információ értemében számos, a pályaátlépéssel kapcsolatos lehetséges szabálysértést nem sikerült kivizsgálni a leintésig, mivel minden korábbinál több ilyen eset volt, döbbenetes szám: több, mint ezerkétszáz.

Ahogy korábban írtuk, az Aston azért óvta meg a végeredményt, mert több versenyzőnek is nem törölték a köreit pályaelhagyások miatt, így esetleg elmaradhattak büntetések a versenyen. A stewardok is megjegyezték az erről kiadott dokumentumban, hogy az óvás benyújtása után néhány körelvételre felhívták a figyelmüket, ezért felkérték a versenyirányítást, hogy egyeztessék az összes körtörlést és kiosztott büntetést.

alonso-spielberg



Mint a szövetség közölte: az Aston Martin által benyújtott óvás előtt már megkezdték az esetek kivizsgálását, ami jelenleg is tart, és a végeredményt frissítik, amikor a folyamat végére értek. Az esetek száma alapján ez könnyen lehet, hogy el fog tartani egy darabig…

Azt is közölték, hogy ismételten javasolni fogják a pályának, hogy a 9-es és a 10-es kanyarok kijáratán sóderágyat helyezzenek el, így próbálva kezelni ezt a problémát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: