DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 30. csütörtök
F1

Nem kételkedett a stratégiában Verstappen

Nem állt ki kerékcserére a VSC alatt az F1-es címvédő, de helyesnek bizonyult, hogy a saját útjukat járták. A Red Bull-os szerint az első kör volt a lényeg.

Max Verstappen sorozatban ötödik, idén pedig már összességében hetedik sikerét hozta a Formula-1-es Osztrák Nagydíj, amely egyúttal a holland 42. nagydíjgyőzelme is volt, amellyel immár maga mögött hagyta Ayrton Sennát.

Ezúttal viszont nem rajt-cél diadalról volt szó, a futam eleji VSC-fázis alatt ugyanis nem állt ki kereket cserélni a Red Bull-os, így az első bokszkiállását követően rövid időre Charles Leclerc vezetett – akit viszont gyorsan utolért és megelőzött.

f1-verstappen-spielberg-redbull-win



„Azt gondolom, a legfontosabb számomra az első kör volt, hogy az élen maradjak, utána a saját versenyünket futhattuk” – értékelt a futamot követően Verstappen. „Nyilván úgy döntöttünk, hogy nem állunk ki a bokszba a virtuális biztonsági autós fázis alatt, hanem követtük a normál stratégiánkat. És úgy gondolom, ez elég jól működött, mivel a gumikopás nem olyan magas itt, az etapjaink pedig tökéletesek voltak. Úgyhogy remek nap, nagyon élveztem.”

Arra a kérdésre, hogy volt-e bármennyi kétsége is afelől, hogy jó taktikai döntés volt nem kereket cserélni a VSC alatt, így felelt Verstappen: „Már a VSC-fázis előtte körökben láttam, hogy elég szép előnyre kezdünk szert tenni, szóval tudtam, hogy végül utol fogom őket érni. Úgy vélem, a saját utunkat követni volt akkor a legjobb megoldás.”

A pilóta a sikerével ismét növelte az előnyét a vb-tabellán, de állítása szerint még nem gondol a harmadik titulusra: „Nem szeretek még erre gondolni, csak igyekszem élvezni a pillanatot, hogy ezt az autót vezethetem és együtt dolgozhatok a csapattal. Szerintem egész hétvégén nagyszerű munkát végeztünk. A sprinthétvégék mindig roppant hektikusak, rengeteg dolog mehet félre, de szerencsére sok dolog jól alakult számunkra, most pedig már Silverstone-ra koncentrálunk” – fogalmazott Verstappen, aki zárszóként az ismét rengeteg holland szurkolónak is köszönetet mondott, akik narancssárgába borították a spielbergi lelátókat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: