DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 2. szerda
F1

Alonso: Nem kedvez nekünk az Osztrák Nagydíj

A kétszeres F1-es világbajnok spanyol a Ferraritól is jobb teljesítményt vár az Osztrák Nagydíjon, de magukat sem érzi rossznak.

Kanadában újra remek tempót diktált a gyenge barcelonai hétvége után az Aston Martin: Fernando Alonso a második helyet szerezte meg a jelentősebb fejlesztéseket kapó AMR23-assal, és bár Lance Stroll megint borzasztó teljesítményt nyújtott, de az autóban rejlő potenciál ismét megmutatkozott.

Az előttünk álló hétvégén viszont Alonso nem vár igazán nagy robbantást a csapattól: szerinte a sprintformátum nem kedvez most nekik.

„Szerintem ez a sprinthétvége nem lesz igazán ideális nekünk” – idézi a spanyol szavait a RacingNews365.com.

f1-alonso-astonmartin



„Még mindig több időt kellene töltenünk az új, fejlesztéseken átesett autónkkal, jobban meg kellene értenünk és optimalizálnunk a csomagunkat Ausztriára, de most csak az első szabadedzés áll rendelkezésre ehhez, ami elég kevés lesz.”

Az ideális beállítás megtalálása így elég nehéz lesz számukra, de rossz teljesítményt ezzel együtt azért nem vár: maga a pálya jó lehet az Astonnak.

„Ez a pálya jó lesz, és talán a mi csomagunknak is kedvezhet ezzel a (mondjuk így, hogy) furcsa vonalvezetéssel. Itt talán a Ferrari is jó lesz, mert mindig jó szokott lenni itt a hosszú egyenessel és a rövid kanyarokkal. Most ez van, talán nekünk is egy kicsit nagyobb lesz itt a tempónk.”

Az F1-es Osztrák Nagydíj teljes menetrendje a sprinttel megbolondítva ezen a linken olvasható!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: