DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 2. szerda
F1

A Ferrarinak nehezebb mások embereit leigazolnia

Fred Vasseur szerint a földrajzi távolságok miatt vannak a többi alakulattal szemben hátrányban, ha csapattagok átigazolásáról van szó.

A 2023-as mezőny tíz istállójából hét alakulat bázisa található Nagy-Britanniában, míg a Ferrari, az Alfa Romeo és az AlphaTauri központja Olaszországban helyezkedik el. Ennek köszönhetően a maranellóiak csapatvezetője, Fred Vasseur szerint hátrányból indulnak, ha egy brit székhelyű rivális embereit szeretnék leigazolni: „Nem ugyan az a szituáció. A Red Bulltól könnyű átmenni a Mercedeshez, hiszen ugyan annyi idő lesz eljutni munkába, a gyerekek maradhatnak ugyan abban az iskolában. Minden kényelmes” – nyilatkozta a Sky Sports F1-nek. „Ha Olaszországba szeretne jönni az ember, máshogy kell megközelíteni a dolgot. A családnak el kell költöznie, megváltozik a környezet.”

leclerc-2023-bahrein_1



 

Azonban Vasseur védelmébe is vette az istállója székhelyéül szolgáló országot: „Amint Olaszországba költözik valaki, szerintem nagyon nehéz itt hagyni – rendkívül finom ételek vannak, és összességében az élet minősége is elképesztő.”

„Természetesen ezt át kell gondolnia mindenkinek, hiszen egy családi költözésről van szó, ami egyáltalán nem egyszerű. De ha valakit lenyűgöz ez az ország, akkor itt is fog maradni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: