DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Brundle: A Red Bull támogatni fogja Perezt, mert nem akar belviszályt

Martin Brundle szerint a Red Bull mindent meg fog tenni azért, hogy ismét formába hozza Perezt, mert nem akar belharcot később.

A szezon első négy futamából kettőt is megnyert Sergio Perez, azonban a következő négy versenyhétvége már nem alakult túl feényesen számára. A mexikói a legutóbbi három időmérőn a Q3-ba sem jutott be, hátránya pedig 69 pontosra hízott a pontversenyben.

A Sky Sports helyszíni riportere, Martin Brundle úgy véli, a csapat mindent meg fog tenni azért, hogy visszaszerezze az önbizalmát Perez, hiszen jelenleg nem sok olyan versenyző van, aki gyors, emellett pedig nem okozna belviszályt a Red Bullnál.



„Perez meggyőzően kezdte a szezont, miután az első négy futamból kettőt is megnyert, Verstappen pedig mindkét alkalommal másodikként ért célba mögötte, de azóta hogy Max Miamiban a kilencedik helyről indulva győzött, miközben a mexikói a pole-ból várhatta a versenyt, valami szétesett Perezben” – írta versenyértékelésében Brundle.

„Pereznek minden érettségére és tapasztalatára szüksége lesz, ahogyan a családja és a csapata támogatására is, hogy elkezdje visszanyerni a tempóját és kiaknázhassa a képességeit. Az a gyanúm, hogy a jelenlegi mezőnyből csak Hamilton és Alonso volna képes fejben felvenni a harcot Verstappennel, azt pedig kétlem, hogy a Red Bull egy ehhez hasonló gyúlékony légteret szeretne a csapaton belül.”

„A Red Bull számára az lenne a legoptimálisabb forgatókönyv, ha Perez minden futamon a második helyen érne célba – közel Verstappenhez –, azokat a versenyeket pedig megnyeri, ahol épp nem megy a hollandnak. A gondja az most a Red Bullnak, ahogyan azt Gasly és Albon példája is megmutatta, hogy a fiatalok egyszerűen eltűnnek a süllyesztőben Max sebessége mellett, ráadásul a csapat sem engedheti meg magának, hogy Perez gyengén teljesítsen, hiszen az Aston, a Mercedes és a Ferrari is kezd felzárkózni rájuk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: