DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Steiner: Hibáztunk, de nem okoztunk veszélyt

A csapat második helyként kezeli Hülkenberg eredményét, de elfogadják a büntetést. A hátrasorolt német bizonytalan, milyen helyezés érhető el a Kanadai Nagydíjon.

Egy elrontott piros zászlós limitidő miatt bukta el az újabb kvalifikációs csodaeredményt a Haas – Nico Hülkenberg második helyett csak a rajtrács ötödik pozícióból indulhat büntetése miatt. A csapatfőnök arra mutatott rá, hogy senkit sem veszélyeztettek – de vétettek a szabály ellen, így a büntetés jogos.

„Ennek a büntetésnek semmit sem szabad elvennie a csapat érdemeiből: a saját szemünkben másodikak vagyunk. Igen, hibát követtünk el, túl nagy volt a sebesség, de azt is számításba kell venni, hogy soha senkire nem jelentettünk semmiféle veszélyt, hiszen Nico körül nem volt senki. Nyilván vétettünk a szabály ellen, de egy hiba volt, nem okozott semmiféle veszélyt. Büntetés jár érte, amit elfogadunk” – mondta Steiner a Haas közleménye szerint.



„Egy napon talán ránk mosolyog a szerencse. Nico a büntetés előtt a jó helyen volt a jó időben, ezért az eredménylista második eredményét hozta haza a Q3-ban. Még meglátjuk, a versenytempónk mire lesz elég, de remélhetőleg néhány pontot hozunk haza” – tette hozzá Steiner, akinek csapata Hülkenberg mostani ötödik helyénél egyszer már volt kedvezőbb rajtpozícióban: Kevin Magnussen negyedik lett az időmérőn Miamiban.

Hülkenberg nem tudja, hol végezhet

„Nyilván a nap befejezése nem volt olyan jó, mint a kezdet, ami sajnálatos, és kár, hogy nem az első sorból indulunk” – békélt meg a büntetéssel Hülkenberg is. „El kell fogadnunk a következményeket. Úgy vélem, ez a holnapi versenyt illetően nem igazán változtat semmin: a hozzáállás ugyanaz, a kimenetelre pedig nem lesz hatással. A szokásos módon készülünk és keményen versenyzünk holnap.”

A Haas idén jellemzően sokkal erősebb egy körön, mint versenytempóban – Hülkenberg is tanácstalan, hogy mi lehet elérhető vasárnap. Mikor a hivatalos sajtótájékoztatón céljáról kérdezték, a következő választ adta (még a második rajthely tudatában): „Remélhetőleg valahol az első és tizedik hely között” – mondta kissé bizonytalanul a német.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: