DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

„Megtiszteltetés két ilyen bajnokkal itt lenni” – Hamilton a futam után

Lewis Hamilton pontosan tudja, hogy hol és miért kaptak ki most a Red Bulltól és az Aston Martintól, de nem elégedetlen a dobogójával, sőt.

Izgalmas, hullámzó csatát vívott Fernando Alonsóval Lewis Hamilton a Kanadai Nagydíjon: a rajtnál a brit elment a spanyol mellett, de a verseny első felében az Aston Martin volt gyorsabb, és Alonso később visszaelőzte. A hajrában gyorsabb volt Hamilton, de nem tudta már utolérni riválisát, így be kellett érnie a harmadik hellyel.

Azonban ahogy Alonso, úgy ő is nagyon élvezte a két legendás pilóta küzdelmét:

„Az Astonok tettek egy lépést előre az új fejlesztéseikkel, de mi is dolgozunk a frissítéseinken, és jó hétvégét zártunk, lassan haladunk előre” – mondta a hétszeres világbajnok.

f1-hamilton-canada



„Jó, hogy megvan ez a kiegyensúlyozottságunk, és hogy képesek voltunk dobogóra állni Montrealban. Nagy megtiszteltetés két ilyen világbajnokkal együtt ott lenni a pódiumon, izgatott voltam a harmadik hely és amiatt, hogy ott vagyok a csatában. Sajnos nem volt meg a tempónk most, de tudtuk, hogy ez nem a mi legerősebb pályánk lesz, mert eléggé szenvedünk a lassabb kanyarokban. Itt kaptam ki Fernandótól és Maxtól, igazából a lassú kanyarokból való kigyorsításoknál” – magyarázta Hamilton.

„Több leszorítóerőt kell találnunk az autó hátuljára, és egy kicsit hatékonyabbá kell tennünk. Hiszem, hogy oda fogunk érni, de azért annyira nem voltunk ma messze, úgyhogy szerintem a jó irányba haladunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: