DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Krízisből pontszerzés: Albon a nap versenyzője

Albon szerint két hete még válságstáb volt a Williamsnél, most hetedik lett az F1-es Kanadai Nagydíjon. Érezte a nyomást a hétvégén.

Az F1 hivatalos szavazásán Alexander Albont választották meg a Nap Versenyzőjének a Kanadai Nagydíjon: a brit-thai pilóta már az időmérőn is remekelt és a top tízből rajtolhatott, de a futamon is hatalmasat ment, remek védekezésekkel tartotta maga mögött a teljes mezőnyt, és végül a hetedik helyre hozta be a Williamst.

Ezzel a Williams már öt ponttal előzi az AlphaTaurit, maga Albon pedig a 12. helyen áll a tabellán, megelőzve például Nico Hülkenberget és Oscar Piastrit. Mindezt ráadásul úgy hozta össze, hogy az autó két hete, Barcelonában egyértelműen a mezőny leglassabb technikája volt.

f1-albon-williams-canada



„Sokszor voltunk már ilyen helyzetben (hogy meg kellett tartani a pozíciót), és ez most egy olyan szituáció volt, amikor úgy éreztem, hogy túl gyorsan érnek utol a többiek. Ez így kemény volt. Emlékszem, hogy a fülemre mondták, hogy van még 30 vagy 40 kör, én pedig úgy voltam vele, hogy 'micsoda?' De a gumik brták, nyomhattam, és végül éppen elég gyorsnak bizonyultunk” – lelkendezett a futam után Albon.

Ezen a hétvégén csak ő kapta meg a csapat új fejlesztéseit, de állítása szerint két hete még komoly válságstáb ült össze Grove-ban a helyzet kezelésére, onnan sikerült most egy hetedik helyet összehozni.

„Az autó érzésre nagyon hasonlít a fejlesztések előttihez, de tudjuk, hogy több leszorítóerővel bír. Előreléptünk, és mindenki szenzációs munkát végzett. Két hete ott voltam a gyárban, és bár nem akarom krízisnek nevezni a helyzetet, de eléggé lent voltunk akkor mindannyian. Volt egy nagy közös megbeszélésünk mindenkivel, és fel kellett áldozniuk a hétvégéjüket, éjjel-nappal dolgozniuk kellett. Motort is cseréltek, és igazából éreztem magamon a nyomást, mert minden rajtam múlt innentől. Emiatt nagyon boldog vagyok” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: