DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 27. szombat
F1

Klasszisok egymás közt: Verstappen és Cruyff

Napjaink legmagasabban jegyzett holland sportolója elmesélte, hogyan találkozott minden idők talán legnagyobb holland sportolójával, az azóta elhunyt Johan Cruyff-fal.

Max Verstappen egy interjúban felidézte azt a napot, amikor találkozott minden idők valószínűleg legnagyobb holland sportolójával, a játékosként és szakvezetőként is a világelitbe tartozó világbajnoki ezüstérmes labdarúgóval, Jonan Cruyff-fal – és némi számmisztikába is belebonyolódott… Egy 2016-os téli teszten került sor a találkozóra, méghozzá éppen Barcelonában, ahová Cruyff ezer szállal kötődött – olyannyira, hogy ott is helyezték örök nyugalomra.

„Nagyon jól elbeszélgettünk” – mondta Verstappen a labdarúgóról, aki néhány héttel később tüdőrákban elhunyt. „Tudtuk, hogy nagyon beteg. Nagyon lelkes volt, hogy megismerje az F1 világát, és szerintem büszke volt arra, hogy van egy holland versenyző az F1-ben, és bízott benne, hogy talán igazán magasra emelkedik majd.”

verstappen-2016-barcelona



„Az ilyen pillanatokat megőrzöd magadban. Sokkal idősebb volt nálam, de valahogy passzoltunk egymáshoz abban, ahogy kommunikáltunk” – mondta a nem sokkal később a Toro Rossótól a Red Bullhoz igazoló holland, aki a Mercedesek emlékezetes ütközését követően első versenyét azonnal megnyerte az anyacsapatnál, méghozzá éppen Barcelonában.

Az érdekes rész most következik: Cruyff 14-es mezszámmal ejtette egyik ámulatból a másikba a barcelonai szurkolókat, míg Verstappen győztes ideje 1:41:40 (avagy 14-14-0) volt. Ami Verstappen szerint okkal történt: „Szerintem valami ilyesmi nem lehet véletlen! Őrületes, hogy ez megtörtént” – mondta erről a világbajnoki éllovas, aki arról is beszélt az interjúban, hogy lát is hasonlóságokat Cruyff és saját maga között.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: