DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Ezért nem igazolt a Ferrarihoz Newey

A Red Bull F1-es tervezőzsenije elismerte: korábban csábította a Scuderiánál való munka gondolata – de volt egy tényező, ami miatt mégis másképp döntött.

Sokan Adrian Newey-t tartják minden idők egyik legjobb Formula-1-es tervezőjének – nem is ok nélkül, hiszen világbajnoki címek sorát szerezte a Williamsszel, a McLarennel, valamint a Red Bull-lal is.

Az F1 legsikeresebb csapatánál, a Ferrarinál azonban sosem dolgozott a szakember. Ám mint azt nemrég elmondta, volt időszak, amikor nagyon csábította a gondolat – ám volt egy tényező, ami miatt mégis másképp döntött:

f1-newey-redbull_1



„Roppant csábító volt, hogy menjek és a Ferrarinál dolgozzak” – nyilatkozta Newey a Sky Sports olasz stábjának. „Természetesen egy elképesztően legendás márkáról van szó. Valószínűleg a legcsábítóbb 1993 körül volt a lehetőség. Illetve igazából 1997-ben is, amikor a Williamstől a McLarenhez igazoltam, az egy rendkívül nehéz választás volt.”

„Akkoriban fiatalok voltak a gyerekeim, nem tudtam, hogyan illeszkednének be egy olasz iskolába, ingázással… Úgy gondoltam, ha egy olaszországi központú csapathoz megyek, Olaszországban kellene élnem a családommal, úgyhogy ez is hatással volt” – magyarázta Newey.

Az biztos, hogy mostanság nem láthatjuk vörösben a tervezőgurut, nemrég ugyanis további évekre elkötelezte magát a Red Bull iránt egy újabb szerződéssel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: