DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

„Végig azt éreztem, hogy nem vagyok ott” – újabb gyenge hétvége Pereztől

Sergio Perez szerint meg kell nézni, hogy mi ment félre ezen a hétvégén, és dicsérte a Mercedes tempóját: szerinte ő csak Sainzcal harcolt, nem Russell-lel.

Nem tudott dobogóra állni Barcelonában Sergio Perez: a mexikói pilóta a saját hibája miatt nem jutott a Q3-ba a Spanyol Nagydíj időmérőjén, és végül a 12. helyről rajtolt, onnan pedig nem tudta már legyűrni a Mercedeseket. Perez szerint a csillagosok autói egyszerűen túl gyorsak voltak ahhoz, hogy levadássza őket, George Russell pedig a rajt után akkora előnybe került hozzá képest, amit nem tudott eltüntetni.

„Szerintem ez a nap kicsit kármentés volt számomra. Őszintén szólva nagyon nehéz volt a másik autó mögött maradni, főleg amikor hasonló állapotban lévő gumikon voltunk, és igazából ez ártott nekem elég sokat az első etapban. Vállalhattam volna több kockázatot az első körben, de nehéz lett volna” – mondta az érthetően csalódott Perez.

f1-perez-redbull-spain



„Kicsit csökkentettük a károkat, de hétvégéről hétvégére ki kell elemezni, hogy mi ment félre, mert most végig úgy éreztem, hogy egyszerűen nem voltam ott, ahol kellett volna. Remélhetőleg ezt meg tudjuk oldani, és Kanadában erősek leszünk. Az önbizalmam megvan, jó szezonon volt eddig, jó tempóra voltam képes az autóval, csak szűk az ideális működési tartomány, minden tökéletesen kell csinálnunk” – tette hozzá a mexikói.

 

A dobogó távoli volt

Perez úgy érezte, hogy a dobogó kicsit álomszerű végkifejlet lenne, mert egyszerűen nem volt meg az ehhez szükséges tempója a Mercedesszel és George Russell-lel szemben.

„Végig távolinak éreztem, és nem is George-dzsal harcoltam, inkább Carlosszal, de hamar láttam, hogy George most nagyon erős. Sajnos mögötte végeztünk, de igazából a Mercedes nagyon jó versenytempót mutatott ma.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: