DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

„Jobb volt a Mercedes, de nem aggódom” – Alonso szerint az időmérő a kulcs

Alonso szerint kicsit furcsa, hogy nem volt meg a tempójuk, de nincs ok aggodalomra: ő hibázott szombaton, Kanadában igyekeznek javítani.

f1-alonso-astonmartin-spain



Idei leggyengébb hétvégéjén van túl az Aston Martin és Fernando Alonso is: a spanyolnak már az időmérőn sem jött ki a lépés, és a futamon sem volt meg a tempója a riválisokhoz képest. Az utolsó etapban, a kemény keverékű gumikon kihozta a helyzetből a maximumot, három előzéssel feljött hetediknek Lance Stroll mögé, csapattársát viszont már csak utolérte, szándékosan nem támadta meg, így idei eddigi legrosszabb eredményét érte el.

„Egyszerűen nem volt meg a tempónk, ez volt a legnagyobb gond, nem a balszerencsén vagy a stratégián múlt a futamunk, szimplán lassabbak voltunk a Mercedesnél” – mondta Alonso a futam után.

„Csak az Alpine-okra és az AlphaTaurikra koncentráltunk, illetve hogy tartsuk a Ferrari tempóját. A végén a Ferrarinál több pontot is szereztünk, mert náluk csak Carlos hozott a konyhára, a Mercedesszel szemben kikaptunk, de ezen a hétvégén ők végeztek jobb munkát, szóval legközelebb megpróbáljuk újra” – értékelt a spanyol.

 

Nem találtak bele az Astonnál

Alonso szerint már az első szabadedzéstől kezdve szenvedtek a beállítással, és egy új jelenséggel szembesültek: nem működtek az eredeti szimulációk alapján kitalált dolgok, rengeteget kellett dolgozniuk azért, hogy elégedettek lehessenek az autóval, márpedig idén eddig ilyen még sosem fordult elő, mindig jó alapról indulhattak.

„Illetve az is látszott, hogy a többiek fejlesztéseiről nem mutatta meg a teljes képet Monaco vagy Miami, az utcai pályák, és most úgy tűnt, hogy erősebbek. De nem aggódom, lesznek jobb és rosszabb hétvégék, Kanadában pedig jön az új esélyünk. Most George nagyon gyors volt a futam elején, amikor megelőzött, akkor változtattunk a statégiánk, tudtuk, hogy az utolsó tizenöt körben lehet esélyünk, de nem az élmezőnnyel csatázni, csak a középmezőnyt megelőzni. De szerintem két hét múlva már teljesen más lesz a kép, remélhetőleg a Red Bull-lal harcolunk hamarosan” – bizakodott Alonso.

 

Meglepő volt a versenytempó hiánya

Az időmérőn még nem tűnt lassúnak az Aston Martin, a futamon viszont nem volt meg a kellő tempó, pedig korábban éppen vasárnaponként mutatták a szebbik arcukat. Hogy ez meglepte-e a kétszeres világbajnokot?

„Valószínűleg igen, de nemcsak itt, már Miamiban is zavarodottak voltunk a szabadedzéseken, aztán az időmérőn az első sorba kerültem, és onnantól könnyebb volt a verseny, majd Monacóban sem voltak jók a szabadedzések, majd az időmérőn második lettem, és onnantól be tudtam biztosítani a dobogót. Szóval ezért mondtam, hogy várjunk az autó valós tempójával Barcelonáig, mert az utóbbi versenyek kicsit furcsák voltak, főleg az időmérő szempontjából. De elégedett vagyok a mostani futammal is.”

Ami pedig Kanadát illeti, szintén erre csatolt vissza:

„Ott is egy jó időmérőre lesz szükségünk. Most is az hiányzott, az én hibámból nem tudtam jó helyről rajtolni, így nehezebb volt a verseny. Motivált vagyok, hogy Kanadában más legyen.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: