DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Csak a rajtnál volt nehéz Verstappen dolga

Megfelelő stratégián volt és fölényesen szerezte 40. győzelmét Max Verstappen. Csak Sainz és a pálya határa okozott számára nehézséget a Spanyol Nagydíjon.

Nem fért sok kétség Max Verstappen pályafutásának 40. győzelméhez: a pole-pozícióból közepes abroncson induló hollandot a rajtnál megszorongatta a puhább gumin kezdő Carlos Sainz, a két autó egymás mellé is került, de a Red Bull-os tartotta pozícióját, innentől pedig csak építette előnyét. A különbség végül 24 másodperc volt a célban.

„Keményebb gumin kezdtem, tudtam, hogy a rajt így kicsit trükkös lesz. Az 1-es kanyarban kívül mindig nehéz kicsit, de szerencsére semmi nem történt” – emlékezett vissza a rajtra a leintés után Nico Rosbergnek nyilatkozó Verstappent. Mivel a leggyorsabb kört is megszerezte, pontelőnye már 53 egység Sergio Perezhez képest: ez már két nagydíj alatt megfordíthatatlan különbség.



„Nagy öröm egy ilyen autót vezetni. Ma ismét bizonyítottunk. Elég változatosak voltak a stratégiák, de mi a megfelelőt választottuk. Itt győzni hihetetlen érzés” – mondta a 2016 és 2022 után harmadik barcelonai győzelmét szerző holland. „Újabb erős hétvégén vagyunk túl, ezt szeretem látni magamtól és a csapattól. Remélhetőleg így folytatjuk az év során.”

Fekete-fehér zászló

Makulátlannak csak azért nem nevezhető Verstappen versenye, mert egy utolsó figyelmeztetést adott neki a versenyirányítás: háromszor lépte át a pályahatárt a figyelt pontokon, egy következő mulasztás már öt másodperces időbüntetést ért volna.

Ezt még Christian Horner is szóvá tette a leintéskor: „Szép munka Max, óriási volt! Irányításod alatt tartottad, habár párszor túllépted a vonalat. Mestermunka” – gratulált a győztesnek és csipkelődött kicsit a csapatfőnök.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: