DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

Videó: Alesi már a Magyar Nagydíjra hangol

Csupán ötven nap van hátra a Magyar Nagydíjig, ezt pedig az F1 legendája és nagykövete, Jean Alesi is számon tartja.

Az 58 esztendős, egyszeres nagydíjgyőztes francia – akinek nevét nem hivatalosan a Hungaroring egyik kanyarja is viseli – szombaton videoüzenetben üdvözölte, hogy ötven nap múlva már a mogyoródi pályán csatázik majd egymással az ezen a hétvégén Barcelonában versenyző F1-es mezőny.

„Higgyétek el, mint versenyző elmondhatom, hogy a Hungaroringen versenyezni igazán fantasztikus, különösen, ha a lelátók tele vannak szurkolókkal. Remélem, találkozunk és együtt élvezzük majd a versenyt!” – monda üzenetében Alesi, aki 1989 és 2001 között a Tyrrell, Ferrari, Benetton, Sauber, Prost és a Jordan színeiben szerepelt az F1-ben, ahol összesen 201 nagydíjon vett részt. A legjobb hungaroringi eredményét 1996-ban érte el a francia pilóta, aki abban az évben a Benetton-Renault kötelékében a 3. helyen végzett a Williams párosa, Jacques Villeneuve és Damon Hill mögött.

Az idei, 38. Magyar Nagydíjat július 21-23-a között bonyolítják és az sem elképzelhetetlen, hogy nézőcsúcs születik a futam 1986 óta megszakítás nélkül íródó történetében. A szervezők már január elején telt házat jelentettek, azóta pedig több átmeneti tribün kialakításáról is döntöttek, amelyekre gyakorlatilag percek alatt elfogytak a jegyek. Akik részesei kívánnak lenni az élménynek, péntekre tribünjegyet, szombatra pedig állóhelyre szóló belépőt tudnak váltani.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: