DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Leclerc nem több teljesítményt vár a Ferrari új fejlesztéseitől

Charles Leclerc elmondta, hogy mi a gond a Ferrari idei autójával, és hogy hogyan változtathat ezen a barcelonai fejlesztés: de nem vár nagy csodákat tőle.

Nem számítanak csodára, sok apró lépéssel terveznek, és remélhetőleg a barcelonai csomag a megfelelő irányba viszi el az autót: ezt mondta csütörtökön a Spanyol Nagydíj helyszínén Charles Leclerc, amikor a Ferrari új fejlesztéseiről kérdezték. 

A Scuderia monacói pilótája úgy fogalmazott, hogy az SF-23 rendkívül ideges autó, ami laboratóriumi körülmények között, új lágy keverékű gumikon, szélcsendben, egyetlen körre kiélezve képes jó teljesítményre, de ha bármi megváltozik, azonnal jelentős mennyiségű leszorítóerőt veszítenek.

Ha megváltozik a szél, ha egy kicsit kopik a gumi (és náluk nagyon kopik), vagy egyszerűen csak egy másik autó mögött kell haladni a versenyen, az azonnal megváltoztatja, és komoly mértékben rontja az autó vezethetőségét, ezzel szenvednek egyelőre.

f1-leclerc-ferrari-spain



„Sokat dolgoztunk az autóval ezen, és reméljük, hogy ez a frissítés... ha nem is ad hozzá sok teljesítményt, de stabilabb, kiegyensúlyozottabb lesz tőle a hétvége során. A fejlesztés előnyeit nehéz érezni a szimulátorban, remélhetőleg a pályán jobban megérjük majd, mert nem elsősorban az időn, hanem a vezethetőségen kell meglátszania. Talán majd a valóságban jobban változnak a körülmények, mint a szimulátorban, és jobban érezhető lesz” – magyarázta Leclerc a Formula.hu részvételével zajló eseményen.

Leclerc tehát a futamokon vár jobb teljesítményt és könnyebb vezethetőséget az autótól, de arról is beszélt, hogy a csapat átalakításával elégedett: Fred Vasseur csapatfőnök folyamatosan finomhangolja a rendszert, és a bemutatott tervekkel, elképzelésekkel egyetért, tetszik neki, amilyen irányba viszi az istállót a francia.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: