DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Dupla fizetéssel csábítják a Red Bull embereit?

Helmut Marko elismerte: valóban gond lehet a szakembereik eligazolása, fő okként pedig a riválisok által kínált magasabb fizetést említette az F1-es tanácsadó.

Az elmúlt időszakban több Red Bull-os szakembert is átcsábították a rivális alakulatok. A korábbi aerodinamikai vezetőt, Dan Fallowst már előző évben leigazolta technikai igazgatónak az Aston Martin, a Ferrarinál épp nemrég állt munkába a hírek szerint David George és egy egyelőre meg nem nevezett szakember, a legfrissebb hír pedig az, hogy a McLaren megszerezte az energiaitalosok vezető mérnökét, Rob Marshallt.

Persze a legfőbb kincsnek tartott Adrian Newey-t meg tudta tartani a Red Bull, de F1-es tanácsadójuk elismerte, hogy tényleg nem esik jól nekik a szakemberek elszipkázása – amely mögött szerinte főként a nagyobb bér ígérete áll:

f1-redbull-monaco



„Ez valóban nagy probléma. Mindenekelőtt a kínált összeg az oka: olykor a dupláját kapják annak, mint amennyit mi fizettünk nekik” – nyilatkozta Marko a Sky Sportsnak. Fontos megjegyezni a csapattagok fizetése kapcsán, hogy a három legmagasabban fizetett szakember bére nem esik a költséglimit hatálya alá, mindenki másé viszont igen, így értelemszerűen az istállóknak limitált keretük van erre (is).

Marko azért arra rámutatott, hogy a Red Bull sikerei önmagukban is eléggé vonzók lehetnek: „A tényező, amely félig még mindig együtt tart minket csapatként, az az érzelem, a szenvedély. Természetesen az is komoly különbséget jelent, hogy van egy olyan pilótánk, mint Max. Mindenki a részese akar lenni ennek a sikercsomagnak.”

A 80. életévét nemrég betöltő tanácsadó bízik benne azért, hogy nem lesz trend a csapattagjaik átigazolása, de azt is megjegyezte, hogy bőven van utánpótlásuk is: „Reméljük, ez csak egyszeri alkalom volt. Hál’ istennek, vannak együttműködéseink egyetemekkel. Mi magunk képezzük ki az embereinket, és többnyire be is tudjuk fogadni őket.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: