DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

„Kék zászlót akartam Maxnak!” – Norris

Lando Norris szerint a futam végén ők voltak a leggyorsabbak, mert sokat kockáztattak, de a szárazgumis tempójuk sokkolóan lassúra sikerült.

Az eső mentette meg a McLaren versenyét: kettős pontszerzést produkált a csapat a 9-10. helyen, pedig a slick gumikon ehhez kevesebb közük volt még. Az intereken viszont jól működött az autó, így onnantól jöttek előre, megelőzték Yuki Tsunodát, úgyhogy Lando Norris elégedetten értékelt, sőt egy kis viccelődést is megengedett magának:

„Az intermediate gumikon voltam a leggyorsabb, talán még gyorsabb is, mint amit a pálya engedett. Nagyon akartam, hogy Max kék zászlót kapjan, talán élete során először, szóval nagyon reméltem, hogy megelőzhetem, mert azt utálta volna, én pedig imádtam volna! De végül is ő vezette a Monacói Nagydíjat, szóval nem akartam nagyon közbeavatkozni” – viccelődött a McLaren brit pilóta.

„A futam végén nekünk volt a legjobb tempónk az intermediate gumikon, csak azt rontottuk el, hogy nem számítottunk az esőre, így két körre felraktuk a kemény slickeket az inter előtt. Ha kivárjuk, azzal nyerünk kb. harminc másodpercet, akár két-három pozíciót, de a csapat azt mondta, hogy csak egy kis átmeneti eső lesz” – magyarázta Norris.

„A szárazgumis tempó viszont sokkoló volt: nagyon lassúak voltunk, Yuki sokkal gyorsabbnak bizonyult nálunk. Az intereken már csak az számított, hogy ki mennyit kockáztat, én sokat rizikóztam, de kifizetődött.”



f1-monaco-norris-mclaren

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: