DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

„Esélyesek lehetünk a pole-ra” – Alonso

Könnyű vezetni az Aston Martint Monacóban, Fernando Alonso szerint pedig itt ez a legfontosabb: bizakodó a szombati nap előtt.

Remek tempót mutatott a pénteki nap során Fernando Alonso és az Aston Martin: bár a második szabadedzésen csak a negyedik legjobb időt futotta a spanyol, de közel tudott lenni a Ferrarikhoz és Max Verstappenhez is, így elsőre bizakodó az autót, valamint a szombati pole-pozíciós esélyeket illetően.

„Jó, ez egy jó nap volt számunkra szerintem. Megcsináltuk, amiket akartunk, és a piros zászlók ellenére is elég kört teljesítettünk ahhoz, hogy meglegyen az önbizalmam az autóban, ami itt nagyon fontos, el kell kapni a ritmust. Az autót jónak éreztem, könnyű volt vezetni, és ezen a pályán ez számít, szóval elégedett vagyok” – értékelt a nap végén Alonso.

f1-monacogp-alonso-astonmartin



„Persze amúgy is megvolt az önbizalmam, mert annyi pozitívumot adott már idén ez az autó, de most sem okozott csalódást: így élveztem a napot, és készen állok a szombatra. Kiegyensúlyozottnak kell lennünk, kihozni a maximumot minden hétvégéből, néha gyorsabbak leszünk például a Mercedesnél, néha nem, de akkor is sok pontot kell szereznünk” – tette hozzá a spanyol.

 

Esélyes-e a monacói pole-ra?

Konkrét kérdést kapott azzal kapcsolatban, hogy vajon esélyesnek érzi-e magát a szombati pole-pozícióra:

„Meglátjuk. Szerintem holnap bármi benne lehet a pakliban, de az egyik esélyesnek kellene lennünk, igen” – válaszolta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: