DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Leclerc nem hisz a Ferrari gyors feltámadásában

A Ferrarinál ötödik évét kezdő Leclerc nem bízik abban, hogy a Scuderia egyhamar győzelemre esélyes autót tud adni számára.

Az elmúlt napok leghangosabb híresztelései arról szólnak, hogy Leclerc szívesen menne a Mercedeshez, ahol Lewis Hamiltont váltaná, ebben az esetben egy helycsere történne kettejük között, de a Ferrari elnöke sajtóhírek szerint azt szeretné elsősorban, ha jövőre összeállna a HamiltonLeclerc páros a csapatnál.

Kérdés, elfogy-e a monacói türelme a közeljövőben, hiszen a Scuderia már hosszú ideje képtelen számára olyan autót adni, amellyel a bajnoki címért szállhatna harcba. Hiába várták a 2022-es szabályváltozást, a kezdeti fellángolás után már csak harmadik-negyedik erő a Ferrari.



S hogy meddig tart még Leclerc türelme, az valóban jó kérdés, hiszen ő maga hintette el a médiának, hogy nem vár jelentős előrelépést az elkövetkező időszakban: „Az autó pontosan annyit fejlődött és abban az irányban, mint amire előzetesen számítottunk, szóval nem arról van szó, hogy rossz munkát végeztünk volna, vagy esetleg nem teljesítettük a kitűzött céljainkat.”

„Viszont a Red Bull kétszer akkorát fejlődött, mint mi. Ennek ellenére biztos vagyok benne, hogy hogy vissza fogunk vágni, de nem a közeli jövőben, mert jelenleg a Red Bull előnye óriási. Nem akarok megszabni egy határidőt erre, de keményen dolgozunk, hogy mielőbb elérkezzen az a bizonyos nap.”

A koncepció sem az igazi?

Ami a Ferrari alapkoncepcióját illeti, Leclerc bízik a jelenlegi dizájnban: „Rajta vagyunk ezen is természetesen, de egyelőre még korai lenne következtetéseket levonni. Egyelőre nem hozza azt, amit előzetesen vártunk, de ez nem azt jelenti, hogy akkor most fel kell borítanunk az egész alapkoncepciónkat. De persze vannak ötleteink, hogy melyik részén lehetne még csiszolni az autónknak.”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: