DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Víz alatt az F2-paddock – áll a munka Imolában

A keddi evakuáció után szerdán sem javasolják az F1-es csapatok számára, hogy belépjenek a nagydíj helyszínére az esőzések és az áradások miatt.

Mint arról már többször írtunk, hetek óta komoly esőzések nehezítik az emilia-romagnai régió életét, s ez bizony a hétvégi Formula-1-es nagydíjra is kezd hatással lenni. Kedden például evakuálni kellett az imolai pályát, miután a Santerno folyó kilépett a medréből – igaz, ez a jelentések szerint inkább csak elővigyázatossági lépés volt.

Viszont a beszámolók szerint szerdán is arra kérték az F1-es csapatok már a helyszínen dolgozó, többek között a paddock és a garázsok felépítését végző tagjait, hogy ne utazzanak ki a pályára. Állítólag maga az F1-es paddock kevésbé érintett az áradások által, viszont az alacsonyabban fekvő Formula-2-es paddock víz alá került, ahogy az Albert Fabrega fotóján is látható:

 

Az Alpine alakulatát egyébként még jobban érintik a térség nehézségei: a csapat megerősítette, hogy a paddockbeli összeszerelési munkát végző csapatuk egyes tagjainak az áradások miatt hotelt kellett váltaniuk – igaz, azt is hozzátették, hogy mindez nem érinti a „fő csapatot”, azaz a mérnököket és a szerelőket.

Mindenesetre ahogy arról mi is írtunk, folyamatosak az egyeztetések az F1 vezetése és a régió illetékesei között. Bár az előrejelzések szerint kedd este volt a legrosszabb a helyzet, a fent említettek miatt továbbra is nehéz a helyzet – nem beszélve arról, hogy nemcsak a pályán, hanem a környékén lévő utakon is problémákat okoz a rengeteg eső és az áradások, a hírek szerint rengeteg a lezárás.

Az is érthető, hogy az emilia-romagnai régió vezetői számára a Formula-1-es nagydíjhétvége igazából csak plusz fejfájást jelent a jelenlegi körülmények között, hiszen az elsődleges prioritás nyilvánvalóan a helyiek számára a biztonság.

A friss hírek szerint a szerda reggeli megbeszélések után várhatóan valamikor délután tehetnek közzé hivatalos információkat, hogy mindez hogyan befolyásolja az Emilia-romagnai Nagydíj menetetét. Állítólag a felmerült opciók között szerepel a hétvége normál lebonyolítása mellett a pályára beengedett személyzet számának limitálása vagy a program csúsztatása és sűrítése (mivel az előrejelzések szerint a hét előrehaladtával javulni fog a helyzet). Utóbbi azért is elképzelhető, mert értelemszerűen a keddi és szerdai kieső idő miatt a csapatok és az F1-személyzet időhátrányba kerül az előkészületeket illetően.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: