DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

„Ez a helyes döntés” – Domenicali

Az F1-vezér Stefano Domenicali szerint tragikus a helyzet, főleg neki, aki a régióban született és nőtt fel. Mohammed ben Sulayem szerint is a biztonság az első.

Ahogy arról beszámoltunk, szerda dél körül megszületett a döntés, majd nem sokkal később a hivatalos bejelentés is arról, hogy nem rendezik meg a hétvégi imolai F1-es futamot, az egész hétvége eseményeit törlik a térséget sújtó esőzések miatt, amelyek földcsuszamlásokat és áradásokat okoztak, így katasztrófahelyzeteket idéztek elő. 

„Hatalmas tragédia látni, hogy mi történt Imolában és a térségben, abban a városban és régióban, ahol felnőttem. Gondolataim és imáim az áradások áldozataival, és az érintett családokkal, illetve közösségekkel van. Szeretném kifejezni a hálámat és csodálatomat a hihetetlen mentőcsapatok fáradhatatlan munkájáért, hogy segítenek a rászorulóknak. Ők a hősök és egész Olaszország büszke rájuk” – reagált Stefano Domenicali, az F1 elnök-vezérigazgatója.

f1-fia



„A meghozott döntés helyes a helyi közösségek és az F1 családja számára, mert most a biztonságot kell garantálnunk, és nem extra terhet helyezni a hatóságokra, amikor ezzel a szörnyű szituációval küzdenek” – tette hozzá.

„A gondolataim és az egész FIA család gondolatai azokkal vannak, akiket érint ez a szörnyű szituáció a régióban. A benne lévők biztonsága most a legfontosabb” – mondta Mohammed Ben Sulayem FIA-elnök.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: