DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 7. hétfő
F1

Horner: Toto résztvevő volt, én versenyző

Egykori versenyzői karrierjéről beszélve Christian Horner kifejtette, mit hozott magával életének azon szakaszából, s egyúttal oda is szúrt egyet Toto Wolffnak.

Egy minapi interjúban Christian Hornert, a Red Bull csapatfőnökét versenyzői karrierjéről kérdezték, s amellett, hogy elmondta, miért hagyott fel pályafutása e szakaszával viszonylag fiatalon, arról is beszélt, hogy mennyit számít csapatfőnökként ez a tapasztalat – amivel egyébként az elmúlt másfél évtized másik kiemelkedő csapatvezetője, Toto Wolff is rendelkezik.

Nos, a két szezont az F3000-ben (azaz a mai F2 közvetlen jogelődjében) töltő, de ott nem sokra jutó Horner mindenekelőtt megragadta az alkalmat, hogy a formulaautókkal még az övénél is szerényebb pályaívet leíró Wolffnak odaszúrjon egyet: „Én versenyeztem, Toto pedig részt vett!” – kezdte Horner, aki aztán ennél azért komolyabbra fordította a szót: „Ez a tapasztalat betekintést enged a versenyzők érzelmeibe, és némely kihívásra, amivel szembesülnek.”

horner-bad-boy_1



„A pilótafülke nagyon magányos hely, és amikor kinézel belőle, érezni akarod, hogy a csapatod hisz benned, mögötted áll, amiből önbizalmat meríthetsz. Szerintem az a legfontosabb, amit megtanultam, amíg versenyeztem, hogy minden az emberekről szól, akár jó, akár nem annyira jó csapat tagja vagy. Szerintem ahogy bármilyen más üzlet, ez is arról szól, milyenek az emberek, és hogyan tudnak együtt dolgozni” – mondta Horner, aki elmondása szerint csapatfőnöki identitását is korábbi versenyzői karrierje határozza meg:

„Szeretek emberekkel dolgozni, megpróbálni kihozni belőlük a legjobbat, csapatként működni együtt, világos célokat megfogalmazni a számukra. Figyelni rájuk és megpróbálni segíteni nekik. Nem vagyok képzett mérnök, egy expilóta vagyok, aki sosem végzett menedzsment tanfolyamot. Számomra arról szól minden, hogyan erősíted meg az embereket, hogyan teszed őket magabiztossá, és hogyan teszed világossá számukra, mi kell ahhoz, hogy csapatként tudjanak együttműködni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: