DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

Pár kanyarban verte rommá Perezt Verstappen

A pálya egy rövid szakaszán volt gyorsabb Miamiban csapattársánál Max Verstappen: a köztük lévő különbség alig négy kanyar során alakult ki minden körben.

Miamiban nem volt kérdés, hogy melyik Red Bull-pilóta a gyorsabb: Max Verstappen végig tempóelőnyben volt Sergio Perezhez képest, amit kicsit árnyalt a holland számára balszerencsés időmérő, de a vasárnapi futamon is egyértelmű volt közöttük a különbség.

Christian Horner csapatfőnök szerint ez néhány kanyaron múlt:

f1-redbull-verstappen



„Egyértelműen az első szektor jelentette közöttük a különbséget: a hármas kanyartól a hatosig azt hiszem. Max kiemelkedő volt ebben a szektorban, ott volt gyorsabb Checónál, a körök további része nagyjából egyben volt. Nehéz megindokolni, egyszerűen a kanyarok ritmusa ezt eredményezte, Max egész hétvégén parádézott a pálya azon szakaszán. De ez majd változik futamról futamra” – magyarázta Horner.

„Biztos, hogy Checo csalódott volt, hogy nem tudta győzelemre váltani a pole-pozícióját, de így is rengeteg pontot szerzett. Szerintem meg fogja érteni, hogy hol veszített most időt Maxhoz képest, főleg a futam közepén. Max most kiemelkedő volt, de még rengeteg van hátra, kicsi köztük a különbség, és nagyon sok minden történhet – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: