DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 14. kedd
F1

A hosszú távra koncentrál a Williams

Még mindig le van maradva egy lépéssel a középmezőny mögött a Williams, nem várnak viszont komolyabb javulást a közeljövőben, mivel a hosszú távú stratégiára fókuszálnak.

Noha pontokban eddig nem igazán mutatkozott meg, kijelenthető, hogy közelebb került a középmezőnyhöz az elmúlt években hátul kullogó Williams. James Vowles csapatfőnök kinevezésével a Mercedestől érkezett vérfrissítés a csapathoz, a tavaly óta eltelt idő azonban látszólag még nem volt elég a briteknek ahhoz, hogy feltűnő előrelépést érhessenek el. Alexander Albon elmondása szerint jelenleg a hosszú távú célokkal foglalkoznak.

„Az év eleje óta mostanáig már több rövid távú elképzelést vontunk bele a folyamatokba, az elmúlt egy hónapban pedig (Vowles) sok mindent elmondott nekem a jövőévi elképzeléseiről. Vannak viszont dolgok, amiket el kell fogadnunk, hogy nem fognak javulni, így a következő évre, az átfogóbb képre koncentrálunk” – idézi a brit-thai pilótát a RacingNews365.com.

„Részletesen felvázolt nekünk dolgokat, minden azon múlik, hogy meglegyen a megfelelő tervünk és a kellő lépéseket tegyük meg előre annak érdekében, hogy jó helyen zárjuk a mostani szezont. Tudnunk kell, milyen irányban kell továbbhaladnunk az autó karakterisztikáit illetően. Szóval most inkább a hosszú távú stratégiára fókuszálunk.”



Az újonc Logan Sargeant érkezésével vezető szerep hárult Albonra a Williamsnél, így kulcsfontosságú az istálló jövőjét illetően, hogy megfelelő viszonyt ápoljon új csapatfőnökével, és kölcsönösen tudják egymást segíteni a gárda fejlődése közben.

„Természetesen sokat beszélünk a hétvégék során, és én is elmondom a gondolataimat arról, hogyan kéne előre haladnunk a jövőben. A kérdés az, hogy a jelenlegi autónkból és a mostani szituációnkból hogyan tudjuk a legtöbbet kihozni. Mit tudunk jobban csinálni, hol tudok én javulni, hogyan hozom ki a maximumot az autóból és magamból? Rengeteg különböző dologról beszélgetünk, nem csak a versenyzésről, a pályán kívül is, úgyhogy elég jó a kapcsolatunk” – mondta Albon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: